< Inapoi

Blog > Ghiozdane > Cum să alegi ghiozdanul potrivit?

Cum să alegi ghiozdanul potrivit?

Publicat de: stormers

22 august 2022

Știi că este timpul să te pregătești pentru școală și să începi cumpărăturile atunci când rechizitele și ghiozdanele au început să fie expuse pe rafturile magazinelor. Datorită varietății atât de mare de produse pentru școală din magazinele fizice și magazinele online, poate părea mult mai ușor să găsești cel mai bun ghiozdan pentru copilul tău. S-ar putea să te tenteze să cumperi direct din supermarket-urile care se laudă cu produse ieftine, presupunând că în momentul în care apar defecte, îl poți înlocui imediat. Contrar preconcepțiilor, rucsacurile și ghiozdanele produse de branduri renumite, pe care le găsești în magazinele specializate în rechizite școlare, cum este vectordirect.ro, sunt mai ieftine și la un raport calitate-preț net superior produselor pentru care există doar garanția impusă de lege.

Rucsacurile școlare și ghiozdanele de proastă calitate, indiferent de preț, nu sunt nici confortabile și sănătoase pentru spatele copilului tău și se deteriorează atât de rapid, încât nu se mai pot folosi și necesită o nouă investiție o dată sau chiar de două ori pe an.

De ce este important să alegi cel mai bun ghiozdan pentru copilul tău?

Gândește-te că ghiozdanul, rucsacul sau trollerul școlar va fi folosit timp de minimum un an de zile pentru a căra o multitudine de manuale, culegeri, caiete, rechizite, gustări, sticle de apă și chiar și schimburi pentru ora de sport. Acest lucru înseamnă că rezistența la uzură a ghiozdanului trebuie să fie cât mai mare, iar volumul și compartimentarea eficientă trebuie să se completeze cu un design ergonomic.

Caută cel mai confortabil ghiozdan pentru copilul tău, având în vedere că acesta va fi însoțitorul copilului tău pe tot parcursul anului școlar.  Este important să alegi o dimensiunea corectă a ghiozdanului raportat la înălțimea și greutatea copilului,  deoarece, conform studiilor, 75% dintre copii se plâng frecvent de dureri de spate din cauza ghiozdanelor grele pe care trebuie să le poarte.

Mai mult decât atât, nu doar ghiozdanul trebuie să aibă dimensiunile corecte, ci trebuie să permită ajustarea bretelelor, astfel încât greutatea să fie distribuită uniform. Învață-ți copilul să poarte ambele bretele atunci când merge cu ghiozdanul sau rucsacul în spate, pentru că folosirea unei singure bretele adaugă o tensiune suplimentară asupra umărului și afectează în mod negativ postura școlarului sau preșcolarului.

Sfaturi pentru alegerea ghizodanului potrivit

✅Alege un ghiozdan realizat dintr-un material ferm și rezistent, care menține greutatea aproape de coloana vertebrală, dar caută unul care să fie reglabil, pentru a-l putea potrivi pe spatele copilului tău. Bretelele reglabile sunt utile și pentru o poziționare adecvată, mai ales că ghiozdanul sau rucsacul trebuie să fie poziționat puțin deasupra taliei, iar ambele bretele să rămâne egale în lungime.

✅Ghiozdanul trebuie să aibă bretele late și spatele căptușit și/sau întărit, astfel încât pe umeri și pe spate să nu se exercite o presiune excesivă, iar copilul să beneficieze de tot confortul la transport.

✅Poți opta și pentru un ghiozdan care se prinde de talie și/sau de piept cu o curea care are catarame, fiind o metodă care menține greutatea rucsacului la înălțimea taliei.

✅Vrei se elimini din prima riscul unui ghiozdan prea greu? Cea mai bună variantă este ghiozdanul sau rucsacul școlar pe roți, adică ghiozdanele de tip troller. Acestea permit un transport foarte ușor, indiferent de greutatea ghiozdanului și de vârsta copilului. Există ghiozdane troller care pot fi folosite la grădiniță, dar și unele XXL, care sunt potrivite și pentru gimnaziu și liceu. Mai mult decât atât, sunt utile și în tabere, călătorii sau în vacanță.

✅Nu îi cumpăra copilului un ghiozdan prea mare, cu gândul că va crește în câțiva ani de zile. Este important ca rucsacul școlar să aibă dimensiunea potrivită corpului elevului sau preșcolarului, fără să se extindă mai mult de 5 cm față de umeri.

✅Lățimea ghiozdanului ar trebui să fie relativ proporțională cu lățimea spatelui copilului. De exemplu, un copil de 8 ani nu ar trebui să poarte un rucsac creat pe dimensiunea unui adult.

✅Alege un ghiozdan școlar cu buzunare și separatoare, pentru a distribui uniform greutatea suplimentară. Obiectele mai grele trebuie așezate în compartimentul mai aproape de spate, iar articolele mai ușoare le poți pune în fața sau lateralele rucsacului.

✅Nu îngreuna ghiozdanul! Rucsacul și conținutul său nu trebuie să aibă mai      mult de 10% din greutatea copilului. În cazul în care nu depășește cei 10%, dar volumul său este prea mic pentru cărțile și rechizitele pe care trebuie să le protejeze, poate interveni deformarea și degradarea mult mai rapidă a produsului.

✅Caută un ghiozdan de școală impermeabil sau cu o husă de protecție. În acest fel, sunt mereu protejate cărțile și caietele, chiar și în zilele ploioase.

✅Achiziționează un ghiozdan care poate fi curățat ușor. Există ghiozdane pe care le reîmprospătezi și dacă le speli doar cu apă caldă și săpun, în interior și exterior, iar unele rucsacuri care merg curățate și în mașina de spălat, la un program scurt, respectând instrucțiunile producătorului.

✅Cumpără întotdeauna ghiozdane școlare de la mărci cunoscute, de încredere. Ghiozdanele care sunt fabricate de producători necunoscuți au adesea culori și imagini atrăgătoare, care le plac copiilor, dar rareori respectă principiile de fabricație care protejează sănătatea și postura corectă a copiilor. Ergonomia și calitatea trebuie să primeze indiferent de buget, pentru că poți găsi în magazine ghiozdane de brand la prețuri accesibile pentru oricine, dar și ghiozdane produse de mărci necunoscute, mai scumpe față de cele de brand.

✅Modelul ghiozdanului trebuie să fie pe placul copilului tău. Pe vectordirect.ro există peste 600 de ghiozdane, ghiozdane troler și rucsacuri școlare în toate culorile, simple sau cu un design complex, cu supereroi și personaje din desene animate și filme iubite de către copii. Poți să adaugi oricând diferite accesorii (brelocuri, insigne sau abțibilduri) pentru a personaliza ghiozdanul în stilul unic al fiecărui copil în parte.

⚠️Atenție! Ghiozdanul nepotrivit provoacă încordarea nenaturală a mușchilor, dureri de spate și de umeri.

Ce să verifici când vrei să cumperi un ghiozdan?

❌Evită cusăturile libere, neuniforme sau neglijente, care se pot descoase cu ușurință.

❌Verifică să nu existe margini de țesături uzate, care s-ar putea desface.

❌Evită ghiozdanele care au fermoarul expus la intemperii și care nu merge foarte ușor din prima. Alege fermoarele realizate din plastic sau din material textil, care alunecă ușor și care izolează compartimentul cu cărți și nu permit pătrunderea apei în rucsac.

❌Evită să cumperi un ghiozdan care este greu și înainte de a-l umple cu rechizite. Există ghiozdane ergonomice foarte ușoare, indiferent de mărime.

Cum pregătești ghiozdanul școlar în mod corect?

✅Așază obiectele în ghiozdan astfel încât cele cu dimensiune mare să fie mai aproape de spate, deoarece în acest mod echilibrezi greutatea transportată. Multe rucsacuri au compartimente mai mici și buzunare pentru obiectele ușoare. În cazul în care nu există buzunare, pune lucrurile mai mici în față, departe de spatele copilului.

✅Rucsacul școlar sau ghiozdanul trebuie să fie poziționat între umeri și talie, și este de preferat să fie menținut în această poziție cu ajutorul curelei de talie cu cataramă. Cureaua de la nivelul taliei amintește copilului că nu trebuie să poarte aproape niciodată ghiozdanul pe un singur umăr.

✅Bretelele suficient de late trebuie să fie reglate ca să fie egale și să nu pună presiune asupra umerilor. Pentru a măsura cât de strânsă sunt bretelele, poți introduce un deget între cureaua ghiozdanului și umărul copilului. Dacă degetul  tău nu încape, atunci ghiozdanul este mult prea strâns.

Sfaturi utile pentru cumpărături de rechizite cât mai plăcute:

✅Rezistă impulsului să cumperi un ghiozdan fără aprobarea copilului tău sau mai exact, fără să agreați ce-i place. Ghiozdanul este accesoriul cel mai important pentru copil, indiferent de vârstă, iar aceștia vor să-și exprime stilul și personalitatea prin design. Ajută-ți copilul să facă o achiziție inteligentă, dar lasă-l să ia decizia finală în ceea ce privește culorile și stilul ghiozdanului.

✅Dacă faci cumpărături și găsești prețuri convenabile și chiar reduceri, poți lua în considerarea achiziționarea unui penar în ton cu ghiozdanul, a unui sac de sport sau chiar și a cutiei de gustări și a recipientului de apă.

✅Ai un buget redus? Nu te descuraja! Poți găsi ghiozdane și rucsacuri de calitate, astfel încât să rămâi cu bani și pentru alte rechizite școlare. Cum prețul este mereu un factor de decizie important pentru toată lumea, pe vectordirect.ro ai posibilitatea de a compara produse de același tip, ca să alegi cea mai prietenoasă variantă pentru bugetul tău. Atenție, funcția de comparare este disponibilă doar dacă ne accesezi site-ul de pe laptop sau calculator, nu și de pe mobil!

Ce branduri de ghiozdane găsesc pe vectordirect.ro?

Am promis avantaje de fiecare dată, și de aceea avem în oferta noastră doar ghiozdane la un raport calitate-preț corect, de la producători renumiți la nivel internațional.

Ghiozdane troller Nikidom Roller

Ghiozdanele troller Nikidon sunt ,durabile, ergonomice și au un compartiment frontal și cu două buzunare mai mici. Roțile au dimensiune mare, sunt silențioase și nu permit înclinarea ghiozdanului într-o parte sau alta în timp ce este tras. Produsele Nikidom Roller sunt confecționate dintr-un material rigid, pentru a proteja ghiozdanul și conținutul din el de zgârieturi și lovituri. Varietatea de culori și modele poate satisface orice cerință și preferință!

Ghiozdane LEGO 

LEGO nu mai are nevoie de nicio prezentare, iar dacă cel sau cea mică s-a jucat și încă se joacă cu LEGO, un rucsac, un ghiozdan sau chiar un ghiozdan troller de la LEGO va fi foarte îndrăgit. Cei de la LEGO sunt extrem de atenți în confecționarea produselor lor, cu atât mai mult în ceea ce privește linia de ghiozdane, care sunt ergonomice, confortabile și foarte ușoare. Designul este unic, în stilul LEGO și al colecțiilor sale consacrate: Star Wars, City, Friends, Ninjago, Chima etc.

GHIOZDANE ZIPIT

Dacă le vezi o dată, nu le mai uiți niciodată! ZIPIT crede că prin crearea de produse distractive, originale și bine făcute, se încurajează imaginația și curiozitatea, indiferent de vârstă. În afară de designul care iese în evidență de fiecare dată prin unicitate, produsele ZIPIT au un raport calitate-preț excelent și sunt preferate de către copii și părinți de peste tot din lume.

GHIOZDANE GORJUSS SANTORO

GORJUSS SANTORO este un brand londonez care se remarcă prin designul care se adresează exclusiv fetițelor și a poveștilor emoționante transpuse prin artă vizuală. Un astfel de ghiozdan sau rucsac reprezintă o investiție, deoarece fiecare colecție este limitată, iar designul lor unic este creat de diferiți artiști. Calitatea este ireproșabilă, iar ghiozdanele lor sunt ergonomice, rezistente și confortabile de purtat.

GHIOZDANE HERLITZ

Producătorul Herlitz oferă calitate la preț bun și o varietate foarte mare de modele ergonomice, echipate sau neechipate. Pe vectordirect.ro ai peste 200 de ghiozdane și rucsacuri școlare de la Herlitz cu prețuri care pornesc de la 123 de lei.

Indiferent de ce alegi să achiziționezi de la noi, beneficiezi de reduceri aplicate direct în coș în funcție de suma de plată, de produse cadou, de un raport calitate-preț onest și de transport gratuit în București pentru comenzi mai mari de 100 de lei, iar în restul tării pentru comenzi mai mari de 200 de lei. Ai la dispoziție și o echipă specializată, care te poate consilia gratuit, pentru a alege cel mai bun ghiozdan pentru școală, în bugetul disponibil. Spor la cumpărături!

Articole recomandate