< Inapoi

Blog > IT&C > Cum să-ți alegi un rucsac multifuncțional

Cum să-ți alegi un rucsac multifuncțional

Publicat de: Gabriel Stanescu

27 septembrie 2022

Din ce în ce mai multe persoane preferă să-și transporte lucrurile în rucsac chiar dacă au o țintă business, în loc de gențile de tip servietă. Și principalul motiv pentru care fac această alegere este faptul că mâinile rămân libere și le pot folosi pentru a răspunde la telefon sau pentru a-și savura cafeaua, dimineața, în timp ce se îndreaptă spre locul de muncă. Cu toate acestea, nu poți purta orice fel de rucsac, ci acesta trebuie să fie adaptat atât nevoilor tale, modului în care ești îmbrăcat, cât și locului în care te deplasezi. Iată, deci, câteva sfaturi care să te ajute să îți alegi un rucsac util, care să se potrivească perfect în orice situație și cu orice ocazie.

Oricât de simplu ar părea să iei decizia corectă, în primul rând asigură-te că rucsacul are un spațiu special pentru laptop. Mai mult decât atât, verifică și că dispozitivul tău încape în acest spațiu special. Laptopul tău nu va încăpea într-un spațiu mai mic, iar într-unul mai mare acesta va juca, se va mișca și poate chiar va fi zdruncinat, ceea ce este neconfortabil și periculos pentru sănătatea spatelui tău și pentru integritatea dispozitivului.

Întrucât s-ar putea să nu ai tot timpul laptopul la tine, trebuie să te gândești și la varianta în care vei avea în rucsac o tabletă. Unele ghiozdane vin cu o zona suplimentară atașată spațiului destinat laptopului sau cu niște curele cu arici foarte utile, pentru o prindere corectă și o fixare fermă. Foarte multe dintre rucsacuri sunt versatile și se potrivesc nevoilor vieții urbane.

Cât de important este materialul din care este fabricat rucsacul tău?

În momentul în care nu alegi corect materialul din care este fabricat rucsacul, riști să arați ca și cum ai avea un ghiozdan școlar în spate. Tocmai de aceea, pentru a-ți păstra o imagine corectă și prestanța, trebuie să investești într-un rucsac care arată bine, cu un design minimalist, dar care este impermeabil.

Stilul este foarte important, însă ar trebui să știi că ar trebui mereu să primeze  caracterul util și practic. Poate că ai nevoie de un rucsac pentru a-ți transporta un laptop, o tabletă sau chiar documente importante. De asemenea, poate că trebuie și îl iei cu tine la întâlnirile cu diferiți clienți. Prin urmare, un rucsac rezistent la apă sau ploaie ar putea fi extrem de util și folositor pentru a păstra obiectele de valoare departe de ploaie. Mai mult decât atât, dacă ești genul de om ceva mai aventurier și călătorești mult, o husă pentru rucsac ar fi ceva nemaipomenit și te-ar putea ajuta să ții totul în siguranță.

De câte ori ți s-a întâmplat să pleci de acasă, să ai și laptopul cu tine și să te prindă ploaia pe drum, fără nicio umbrelă la tine? Cea mai bun invenție sunt rucsacurile rezistente la ploaie, care îți vor proteja atât laptopul, cât și celelalte obiecte din interiorul acestuia.

Ce stil și design alegi pentru rucsacul tău?

Rucsacurile potrivite unui stil casual sunt perfecte și pentru un week-end cu prietenii, însă s-ar putea să nu se potrivească pentru o ținută de birou sau pentru o întâlnire de afaceri mai pretențioasă.

În momentul în care îți alegi rucsacul în care îți vei transporta lucrurile personale spre locul de munca, alege un design discret și minimalist. Acesta ar putea fi perfect pentru orice industrie și mediu de lucru. De asemenea, ține cont de faptul că un design simplu va fi versatil și se va putea potrivi chiar și în vacanță.

Volumul și greutatea rucsacului sunt criterii importante

O atenție deosebită trebuie să acorzi și spațiului din interior sau greutății propriu-zise a rucsacului. Spre exemplu, fii atent(ă) și verifică întotdeauna dacă este suficient de mare spațiul destinat laptopului sau tabletei, însă ai în vedere și dacă este căptușit corespunzător, astfel încât să poată oferi o protecție suplimentară dispozitivelor tale.

Atenție mare și la greutatea rucsacului! Un ghiozdan care este greu natural, fără a introduce obiecte în acesta, va fi o problemă atunci când se va umple. Nu ai nevoie de un rucsac greoi sau care să devină greu de transportat, mai ales dacă  optezi să mergi mai mult pe jos.

Rucsac special pentru laptop sau unul adaptabil?

Neatenția și manipularea necorespunzătoare pot cauza deteriorarea dispozitivului tău. Primul pas pentru a-ți proteja laptopul sau tableta pe timpul unei călătorii este să-ți achiziționezi un rucsac de calitate premium, prietenos cu bugetul tău, dar mai ales, care să-ți păstreze în siguranță dispozitivele electronice.

Gențile de laptop de calitate sunt excelente, dar doar dacă ești un pasionat sau o persoană care nu părăsește des orașul. Însă, în cazul în care călătorești des, petreci mult timp prin gări și aeroporturi sau stații de autobuz, un bagaj în plus nu va face altceva decât să te îngreuneze și să-ți provoace pe termen lung o mulțime de nervi. Tocmai de aceea, ideal ar fi să poți avea laptopul într-un rucsac care are un spațiu destinat acestuia, dar pe care îl poți lua foarte ușor în orice călătorie.

Mai mult decât atât, dacă ai tendința de a uita lucruri, o geantă este mult mai ușor de uitat față de un rucsac care se poartă în spate.

Alege un rucsac confortabil

Confortul este un alt factor extrem de important, pe care trebuie neapărat să-l ai în vedere atunci când alegi un rucsac. Nu vrei să te chinui printr-un aeroport uriaș sau o gară aglomerată cu un rucsac incomod sau inconfortabil. Înainte de a-l cumpăra, citește cu atenție descrierea produsului și vezi dacă se pune suficient de  mult accent pe confort și ergonomie. Asigură-te că are bretelele proiectate corespunzător și că întăritura sau căptușeala permite pătrunderea aerului, pentru o aerisire corectă a pielii de pe spate. De asemenea, aceasta va absorbi orice șoc mecanic, iar acest lucru înseamnă că laptopul tău este în siguranță. Rucsacul poate avea chiar și curele sau centuri care se pot prinde la nivelul șoldurilor, care să te ajute să transporți geanta mult mai ușor.

Este foarte important ca rucsacul să-ți protejeze și sănătatea, pentru că purtarea sa frecventă are un impact destul de important asupra coloanei vertebrale și a umerilor. Bretelele ar trebui să poată fi reglate ca să-ți permită să transporți diferite obiecte, dar, în același timp late și rezistente, pentru a menține rucsacul stabil și lipit de spate.

Rucsac pentru călătorii

Atunci când călătorești des, trebuie să știi că rucsacul trebuie să fie adaptabil și să respecte, în același timp, și reglementările companiilor aeriene. Mai nou, producătorii au început să țină cont de dimensiunile liniilor aeriene, astfel încât să poți introduce în rucsac toate lucrurile de care ai nevoie, dar și să aibă o dimensiune acceptabilă pentru a fi clasificat ca bagaj de mână.

Un alt aspect important, este să alegi un model care nu are o greutate mare, pentru că nu vei reuși să treci cu el ca bagaj de mână, dacă nu respectă regulile referitoare la greutatea acceptată în avion. Cu cât rucsacul are o greutate inițială mai mare, cu atât numărul de obiecte personale va fi limitat considerabil.

Un rucsac adaptabil este și acela care are opțiunea de extensie. Tot ce trebuie să faci este să desfaci fermoarul special, iar capacitatea acestuia de stocare a crescut instantaneu.

Tot pentru persoanele care călătoresc foarte des, un rucsac care are și opțiune de închidere cu cifru sau cu lacăt poate fi o alegere foarte bună. Nu sunt puțini cei care s-au plâns de faptul că obiectele personale le-au fost furate în timp ce dormeau și au pierdut o mulțime de lucruri importante. Foarte utile pentru protecție sunt si fermoarele ascunse, cele cu opțiune de blocare, dar și un compartiment protejat, care să îți ofere toată siguranța și securitatea de care ai nevoie, mai ales atunci când ai cu tine lucruri de valoare mare.

În concluzie, să alegi un rucsac pentru laptop nu este întotdeauna o misiune ușoară, mai ales atunci când ai multe opțiuni de evaluat sau atunci când vrei ca  aceasta să se poată adapta mai multor situații sau momente. Însă, după câteva calcule și estimări ale modului în care va fi folosit, fiecare persoană în parte va căuta anumite funcționalități.

Există, în prezent, o gamă largă de produse, care mai de care mai inteligente, cu funcții deosebite, care se pot adapta nevoilor tale zilnice. Fii foarte atent și foarte selectiv, cercetează fiecare model în parte și asigură-te că rucsacul pe care l-ai ales conține tot ce ai nevoie și este perfect pentru modul în care vrei să îl utilizezi.

Nu știi ce ai nevoie sau ai nevoie de mai multe informații? Echipa de specialiști vectordirect.ro îți stă la dispoziție! Te putem ajuta să alegi un rucsac multifuncțional, la un preț prietenos cu bugetul tău, care te va însoți ani de-a rândul. Ai sute de modele de calitate, care pot îndeplini orice dorință! Spor la cumpărături!

Articole recomandate