< Inapoi

Blog > Rechizite școlare > Ce rechizite cumperi pentru micul tău artist?

Ce rechizite cumperi pentru micul tău artist?

Publicat de: Gabriel Stanescu

28 septembrie 2022

Un soldat bun nu pleacă niciodată în război fără echipamentul său, iar acest lucru este valabil pentru toate domeniile, chiar și când vine vorba despre artă. Când ai copii în casă, este obligatoriu să deții un minimum de rechizite specializate, fiindcă proiectele de artă și meșteșuguri ajută copii să-și dezvolte abilitățile motrice și atenția. Materialele pe care micii artiști urmează să le folosească trebuie să fie de sigure și de calitate, pentru ca desenele pe care le realizează să fie pe placul lor. Proiectele artistice, gândite de copilul tău se pot transforma într-o activitate distractivă pentru întreaga familie, mai ales pe timpul verii, în vacanță.

Copiii trebuie să se dezvolte și au nevoie de libertate pentru a crea. Astfel că, prin asigurarea unei varietăți de rechizite pentru desen și pictură, le oferi șansa să creeze oricând ce vor ei, fapt ce la stimulează imaginația pe termen lung. Arta este inclusă și în curricula școlară și de real ajutor pe termen lung, așadar cu atât mai importantă este încurajarea experimentării și exersării abilităților artistice acasă.

Materiale de artă sigure pentru copii

Întrucât se încurajează startul chiar înainte să înceapă grădinița, iată câteva sfaturi după care să te ghidezi atunci când cumperi articole de artă pentru copilul tău:

✅Caută în general materiale pe bază de apă, fiindcă nu conțin solvenți chimici. Chiar și când se înghite o cantitate foarte mică de solvenți, consumul neintenționat poate fi fatal. Așadar, ca să nu stai cu grijă că se poate întâmpla ceva micuțului tău, cumpără materiale de pictură pe bază de apă! De asemenea, ai grijă la agenții de colorare utilizați în vopsele și cerneluri, deoarece pot conține substanțe cu potențial dăunător asupra sănătății. Markerele pe bază de apă, fără parfum, sunt o alegere mai bună decât markerele permanente.

✅ Atunci când cumperi o cutie de creioane colorate, asigură-te că nu conține talc în ingredientele sale. Eticheta trebuie să aibă o declarație că produsul respectă standardele ASTM D4236. Există mărci obscure de creioane colorate care au fost testate în laborator și s-a dovedit că aveau niveluri ridicate de fibre de azbest (mineral natural folosit pentru a consolida cimentul, având rol de izolator). Sursa contaminării cu azbest a fost utilizarea talcului care este folosit ca agent chimic în confecționarea creioanelor colorate. Atenție deci la eticheta produsului!

✅Evită proiectele care se realizează din praf sau pulbere, cum ar fi argila de tip pulbere sau vopselele pudrate tempera, care necesită amestecare, fiind substanțe care pot fi inhalate sau care pot intra în ochii copiilor foarte mici.

✅Caută proiecte și materiale adecvate vârstei! Nu toate produsele sunt potrivite pentru toți copii. Ghidează-te după vârsta recomandată și menționată pe eticheta produsului.

Cele mai multe probleme apar în cazul articolelor produse de branduri necunoscute, care nu respectă standardele minime de siguranță impuse în Uniunea Europeană. Chiar dacă prețul este aparent mai mic, calitatea lasă de dorit, iar dacă nu există plângeri sau controale ale statului, produsele periculoase ajung în casele consumatorilor. Contrar preconcepțiilor, există produse de calitate, sigure și pentru copiii de vârstă mică, de la branduri recunoscute la nivel mondial.

Rechizite necesare pentru arte plastice

Ai nevoie de rechizite? Echipa vectordirect.ro a întocmit un ghid complet despre ce ai nevoie pentru proiectele școlare sau de acasă pentru desen și pictură. Lista conține articole de bază, produse profesionale, cu un preț prietenos, care nu îți va fi afecta bugetul stabilit:

Instrumente de desen

Varietatea de ustensile pentru desen începe de la creioanele grafit, până la creioane colorate, acuarele acrilice sau creioane pastelate pe bază de ulei. Fiecare artist în devenire are propriile sale preferințe. Tipul de creion se schimbă în fiecare an școlar. Pentru începătorii în colorat, creioanele cerate sunt cele mai indicate, urmând ca în clasele primare să folosească deja creioanele colorate și cariocile. Din momentul în care copilul înaintează în vârstă, are nevoie de creioane de grafit de diferite grade, inclusiv creioane mecanice. Schița este un pas esențial, iar picturile și orice proiect cu potențial grandios încep adesea cu un contur în creion.

Set de acuarele

Setul de acuarele este un element esențial în arte plastice, iar diversitatea poate fi copleșitoare pentru un începător. De exemplu, culorile acrilice sunt o opțiune accesibilă pentru tinerii artiști care vor culori și texturi mai vibrante. De asemenea, și seturile de culori pe bază de ulei, în diverse nuanțe, pot fi o opțiune pentru cei care au trecut la următorul nivel.

Pensule

Pensulele sunt obligatorii pe lista rechizitelor de artă. Dimensiunea și tipul de pensulă de care are nevoie copilul tău depinde de alegerea sa personală și de tipul de acuarele pe care vrea să îl folosească. Proiectele de artă variază pe tot parcursul școlii, așa că, ar fi recomandat să cumperi o gamă diferite de pensule.

De exemplu, pentru acuarelele de tip pastilă, un set de pensule moi cu vârf de păr natural, de diferite dimensiuni, este cea mai bună opțiune. Vopselele acrilice și în ulei necesită o selecție de pensule cu peri mai robuști, deoarece ajută la o susținere mai bună a vopselei groase și creează texturi mai interesante.

Pensulele variază foarte mult în ceea ce privește costul și nu întotdeauna un preț mare înseamnă o calitate ireproșabilă. Existăproducători specializați în articole profesionale pentru pictură, care au o politică de prețuri foarte prietenoase.

Produse de papetărie

De la blocuri de desen simple la hârtie colorată sau caiete pentru schițe și desen, există o sumedenie de articole de papetărie folosite pentru desen. Când cumperi hârtie pentru desen trebuie să iei în considerare proiectul artistic, de exemplu caietul pentru desen pe bază de apă, produs de Derwent, este mai potrivit pentru pictura în acuarelă. Blocurile de desen vin și într-o varietate de dimensiuni, așa că este necesar să ții cont de preferințele micului artist. În cazul în care copilul tău nu este atras de partea de pictură, îi poți face cadou un bloc de desen ori o agendă destinată schițelor grafice pe care să deseneze oriunde sau seturi pentru realizarea desenelor în creion.

Materiale pentru modelare și sculptare

în timp ce unii copii sunt pasionați de pictură și desen, există și copii care excelează în domeniul sculpturii și al modelajului. În funcție de preferințe, ai opțiunea să achiziționezi fie mai multe tipuri de plastilină fie o pastă pentru modelat de la Alpino. Pasta pentru modelat naturală este excelentă, deoarece se usucă odată ce intră în contact cu aerul și mai mult decât atât, figurinele modelate se pot picta la final. Pentru o experiență completă, oferă-i micuțului artist un kit de instrumente care conține forme de modelaj, un roller și ustensile de plastic pentru tăiat.

Rechizite suplimentare

De asemenea, nu strică să ai și următoarele produse, deoarece cu siguranță le vei folosi de-a lungul timpului:

Radieră, ascuțitoare și foarfece. Sunt niște instrumente excelente pentru dezvoltarea motrică, a coordonării și a forței. De asemenea, radiera și ascuțitoarea nu trebuie să lipsească din viața unui grafician în devenire.

Markere colorate. Nu sunt obligatorii pe lista de rechizite, dar sunt o alegere bună pentru creativitatea copilului.

✅Creioane cerate, deși nu se enumeră printre preferatele copiilor, sunt o opțiune grozavă pentru un plus de culoare și textură.

Recipient pentru apă folosit la ora de pictură.

✅Trusă mixtă desen și pictură, ideală pentru un început de drum spre domeniul artei. Deși pare costisitoare, gândește-te că este un set cu tot ce îi trebuie copilului și nu mai e necesar să achiziționezi nimic în plus. Gama pentru desen variază în funcție de ce activitate își dorește micul artist, așa că poți să alegi un set complet cu produse esențiale pentru desen și pictură ori un set semiprofesional doar pentru desene în schiță.

Produse pentru pictură pe față. Este o alegere interesantă și distractivă care poate fi inclusă în joaca fiecărui copil. Seturile de creioane cosmetice sunt ideale pentru petrecerile costumate de Halloween și zile de naștere și se îndepărtează extrem de ușor. Sunt produse sigure care nu conțin alergeni.

✅Suport de depozitare pentru toate materialele. După munca de creație a copilului tău, este bine să aibă totul bine organizat și pregătit pentru următoarea utilizare. Ai de ales dintre cutii, suporturi pentru pensule și creioane, dulăpioare de birou pentru markere și carioci.

Selectarea unor branduri care-și respectă clienții este primul pas pentru a te asigura că alegi produse sigure pentru copil. Investiția în materialele de artă calitative, durabile și rezistente este modul prin care-ți pregătești copilul să-și descopere noi abilități, să dobândească mai multă încredere în propriile puteri și să-și dezvolte imaginația și inteligența.

Indiferent de bugetul disponibil, cu siguranță vei găsi produse care să-ți depășească așteptările. În plus, te bucuri de promoții permanente și de reduceri progresive direct în coșul de cumpărături, dar și de o echipă de specialiști la dispoziția ta, care te pot ajuta să alegi tot ce ai nevoie! Spor la cumpărături!

Articole recomandate