< Inapoi

Blog > Rechizite școlare > Lista de rechizite școlare pentru începutul școlii

Lista de rechizite școlare pentru începutul școlii

Publicat de: stormers

22 august 2022

Copiii se întorc la școală, ceea ce înseamnă ca va trebui să echipezi ghiozdanul micuțului sau micuței tale cu tot ce are nevoie în noul an. Momentul întoarcerii la școală poate fi obositor, stresant, iar să lași cumpărăturile pe ultima sută de metri nu e o idee bună, atunci când vrei să reușești să termini tot ce ți-ai propus în timp util. Mulți dintre părinți trebuie să țină cont și de dorințele copiilor, care pe măsură ce cresc, vor să-și aleagă singuri anumite elemente precum ghiozdanul sau rucsacul școlar.

De asemenea, toți părinții vor să economisească timp și bani, mai ales că pe lângă rechizite, elevii și preșcolarii au nevoie de ținute de tip uniformă, încălțăminte, iar deseori, este nevoie de contribuții semnificative și pentru fondul clasei. Cel mai eficient este să faceți împreună o listă, înainte de a începe să căutați în magazine ce aveți nevoie. Indiferent de vârsta copilului tău, acesta are o mulțime de necesități școlare, cum ar fi caiete, coperți, pixuri, creioane, stilouri etc. Există multe articole de care trebuie să-ți amintești și este foarte ușor să uiți să cumperi unul sau mai multe produse de pe lista de cumpărături la care te-ai gândit.

Mai mult decât atât, fiecare clasă are specificul ei în ceea ce privește rechizitele folosite, iar multe se stabilesc la nivel de clasă, în funcție de preferințele învățătorului sau ale profesorilor. Cu toate acestea, există câteva rechizite de care orice copil are nevoie pe tot parcursul școlii. Aruncă o privire pe lista noastră și profită de ofertele pentru rechizite pregătite de echipa vectordirect.ro!

Ghiozdan pentru școală, liceu sau grădiniță

Primul lucru care se cumpără este ghiozdanul, rucsacul sau geanta pentru școală, iar acesta trebuie ales în funcție de vârsta copilului. Rucsacurile de dimensiune standard sunt prea mari pentru copiii sub 6 ani, mai ales atunci când sunt complet echipate. Pentru micuții care merg la grădiniță, optează pentru versiunea mini, mai ales că vor dori să-și care singuri ghiozdănelul, iar acesta trebuie să fie ergonomic, pentru a evita orice problemă de sănătate pe termen lung.

Din punct de vedere design, ai la dispoziție o multitudine de variante. Alegerea culorilor și imprimeurilor este esențială, deoarece ajută preșcolarii să iasă în evidență și să-și identifice rapid propriile ghiozdane. De obicei, rucsacurile pentru grădiniță au dimensiunea optimă dacă spațiul permite și adăugarea unei cutii pentru gustări și o sticlă cu apă, pe lângă rechizite și schimburi. În cazul in care ghiozdanul devine prea greu, există varianta de ghiozdan troller.

Începând cu clasa zero, când achiziționezi un ghiozdan sau un rucsac pentru școală, trebuie să iei în considerare mult mai multe aspecte. Cel mai important este ergonomia. Un ghiozdan care nu are spatele căptușit și întărit, care are bretelele prea subțiri sau incomode și care nu se lipește de spatele elevului este mult mai greu de transportat. Mai mult decât atât, pune în pericol postura și sănătatea pe termen lung a acestuia. Ghiozdanul trebuie să fie, de asemenea, suficient de spațios încât să nu fie încărcat peste capacitatea sa și compartimentat eficient, permițând cu ușurință accesul la toate rechizitele, la manuale și la recipientul pentru apă.

Cum ghiozdanul școlar devine din ce în ce mai greu, pe măsură ce se adaugă anii de școală, ghiozdanele de tip troller sunt cele mai recomandate, deoarece copiii nu mai trebuie să care în spate un număr prea mare de kilograme pentru vârsta lor. În plus, sunt ușor de transportat, inclusiv pe scări, iar dacă sunt produse de calitate, rezistă ani de-a rândul, fără să se zgârie, să le cadă roțile sau să de deterioreze.

Penar

De obicei, penarul se achiziționează împreună cu ghiozdanul și există multe promoții în care se oferă cadou penarul, la achiziția unui ghiozdan. În cazul în care nu ai nevoie de ghiozdan sau vrei să-ți alegi singur penarul, modul în care este organizat este esențial. Mai ales pentru preșcolari și pentru elevii din ciclul primar, penarul este unul dintre cele mai importante articole de pe lista de cumpărături pentru școală. Pe vectordirect.ro ai la dispoziție peste 250 de penare în toate formele și dimensiunile, echipate, neechipate, cu unul, două sau trei compartimente, cu fermoare, cu carcasă sau țesătură care protejează instrumentele de scris în caz de impact cu solul. Prețurile sunt mai mult decât accesibile și poți găsi penare de la producători renumiți de rechizite școlare, pentru Herlitz, Lego, Alpino, Zipit, Carioca sau Gorjuss Santoro de la 15 lei.

Stilouri, pixuri, creioane și alte instrumente de scris

Chiar dacă mai ai în casă stilouri, pixuri, creioane sau alte instrumente de scris care ți-au rămas de anul trecut, este posibil să ai nevoie să completezi necesarul pentru noul an școlar. Pixurile cu gel sau markerele în diverse culori îi ajută să învețe eficient prin sublinierea informațiilor importante.


De asemenea, creioanele mecanice sunt apreciate de elevii de gimnaziu care le folosesc și pentru scris, dar și pentru desene sau schițe. Iar dacă au nevoie de creioane speciale, pentru desen tehnic, există opțiuni de creioane grafice, stilouri sau markere speciale.

Nu uita de pixurile care se șterg, precum pixurile Pilot Frixion sau pixurile Carioca și Alpino.

Caiete dictando, de matematică și caiete speciale

Caietele nu lipsesc niciodată de pe lista standard de rechizite școlare și țin cont de clasa în care este elevul, deoarece în ciclul primar nu se folosesc caiete studențești, ci caiete A5. De asemenea, în clasa zero sau în clasa întâi se folosesc caiete cu foaie velină, caiete de tip I sau II și caiete de matematică cu pătrățele mari, iar începând cu clasa a treia, apar caietul speciale de istorie, științele naturi ș.a.m.d.

Este util să ții o evidență asupra numărului de caiete necesare pentru toate materiile și nu uita de caietele pentru teme. Separarea temelor și a lecțiilor principale este un alt mod bun de organizare care menține copiii concentrați la ce au de făcut și ii ajută să-și organizeze mai bine responsabilitățile. Cel mai bine este să cauți caiete în diferite culori și modele, cum ar fi caiete cu coperți rezistente, caiete cu spirală sau caiete cu copertă transparentă. Indiferent de clasa în care este elevul, coperțile de plastic cu etichete protejează caietele și cărțile și conferă un aspect ordonat și îngrijit. Pe lângă clasicele etichete pe care le lipești pe coperți, poți alege să achiziționezi și abțibilduri sau insigne pentru a lăsa copilul să-și personalizeze rechizitele în propriul stil.


Agendele colorate sau carnețelele nu sunt obligatorii, dar la fel, ajută atât  organizarea temelor, cât și la dezvoltarea creativității, mai ales dacă elevului îi place să deseneze în timpul pauzelor.

Materiale pentru artă plastică

Acum este momentul să cumperi creioane colorate, lipici, hârtie creponată, pixuri cu gel în diferite culori, seturi de carioci, plastilină, bloc de desen, acuarele, pensule și recipiente pentru apă, care se folosesc de către preșcolari și elevi atât la orele de desen și lucru manual, cât și pentru diferite proiecte.

În cazul în care copiii au o adevărată pasiune pentru artele vizuale, pe vectordirect.ro găsești rechizite specializate, precum creioane acrilice, tempera, creioane grafice, culori acrilice și în ulei de la producători renumiți în lumea artiștilor și viitorilor artiști, precum Derwent, Oxford, Rotring șamd.

Instrumente școlare

Radiera și ascuțitoarea, echerul, rigla, compasul, foarfeca, cerneala sau rezervele de cerneală pentru stilou sunt rechizite complementare, de care orice elev are nevoie. Desigur, pe listă se adaugă creionul cu mină, pixul cu radieră și diferite ustensile de ștergere sau de corectare.

Instrumentele pentru ora de geometrie le poți achiziționa separat sau poți opta pentru o trusă complet echipată de geometrie, în care elevul le are pe toate la un loc. Există și variante de instrumente flexibile, care nu se rup, chiar dacă se scapă de nenumărate ori pe jos sau se aruncă direct în ghiozdan, în loc să se pună în penar sau trusă.

Cutia de prânz sau gustare și sticla de apă

Cutiile de gustare reutilizabile au început să fie extrem de apreciate în ultima perioadă, mai ales dacă vrei să controlezi ce și cât mănâncă la școală sau la grădiniță copilul tău. Sunt foarte mulți copii care nu mănâncă la prima oră a dimineții sau care petrec mult timp la școală, iar din acest motiv, cutia cu gustări este esențială pentru a le asigura capacitatea de concentrare pe toată durata activităților. Cutia de gustări trebuie să aibă dimensiunea potrivită, pentru a încăpea ușor în rucsac. Nu este o variantă comodă pentru copil să fie nevoit să care caserola și sticla sau recipientul pentru apă separat.

De asemenea, este ideal să fie realizată dintr-un material impermeabil și să asigure o închidere ermetică, pentru a evita ca alimentele să ajungă pe cărți și caiete. Există și multe ghiozdane și rucsacuri care sunt echipate cu o cutie de prânz și un recipient pentru apă asortate. Nu uita că obiceiurile alimentare sănătoase se formează din timp, iar copilul tău va aprecia tot ce ii pregătești ca gustare.

Ca să te asiguri că nu va consuma gustarea cu mâinile murdare, mai ales că există situații în care copilul nu se poate duce să se spele pe mâini, poate fi util să adaugi în ghiozdan și un dezinfectant mic, pe care să-l înveți cum să-l folosească, deoarece igiena este importantă și îl protejează de virozele care țin preșcolarii și școlarii acasă.

Nu știi cât te costă lista de rechizite pentru anul acesta? Intră pe vectordirect.ro, și bucură-te de promoțiile noastre de back to school, de produsele cadou, dar și de reducerile progresive pe care le primești direct în coșul de cumpărături! În plus, ai un comparator de produse, ca să poți să alegi cele mai bune rechizite pentru nevoile copiilor tăi, la cel mai bun raport calitate-preț!

Articole recomandate