< Inapoi

Blog > Sisteme de prezentare > Cele mai bune table magnetice

Cele mai bune table magnetice

Publicat de: Adamita Florentina

8 august 2023

Te afli în căutarea unui sistem de prezentare eficient, pe care să îl folosești în cadrul afacerii tale sau dorești să echipezi o sală de clasă în mod corespunzător? Alegerea unei table magnetice este una dintre cele mai bune idei la care ai putea să apelezi. Tablele magnetice sunt concepute pentru a permite scrierea cu markerul, însă există și modele care permit utilizarea cretei lichide.

Cele mai bune table magnetice permit o utilizare versatilă și comodă, fiind o alternativă modernă și foarte practică la tabla clasică pentru scris, pe care se redacta folosindu-se creta dură. Dacă alegi cea mai bună tablă magnetică, cu ajutorul ghidului nostru, poți să dotezi spațiile cu un sistem ideal pentru prezentarea celor mai bune idei într-o manieră creativă.

Cele mai bune table magnetice – Clasament TOP 3

În sălile de clasă din cadrul școlilor și liceelor, dar și în sălile de ședință din sediile firmelor, sistemele de prezentare a ideilor sunt deosebit de importante. Există mai multe tipuri de soluții la care poți apela, precum un display de prezentare sau stand-uri și pupitre de prezentare. Cea mai populară variantă continuă să rămână cea a tablelor magnetice, care permit scrierea în condiții de vizibilitate excelentă. 

Există mai multe modele și tipuri de table magnetice pe piață, iar modelele pot diferi în funcție de dimensiuni și nu numai. Iată cum arată un top al tablelor magnetice, în prezent.

WHITEBOARD MAGNETIC 90*120 CM RAMA ALUMINIU DELI Tabla LEITZ Cosy, sticla, magnetica, 45x45 cm, marker inclus, gri antracit
Produs  WHITEBOARD MAGNETIC 90*120 CM RAMA ALUMINIU DELI  Tabla LEITZ Cosy, sticla, magnetica, 45×45 cm, marker inclus, gri antracit TABLA VERDE MAGNETICA CU SUPRAFATA EMAILATA, RAMA DIN ALUMINIU ANODIZAT, PENTRU SCRIS CU CRETA, DIMENSIUNE 200 X 120 CM 
Caracteristici  Dimensiuni: 90×120 cm

Culoare suprafață magnetică: alb

Material suprafața magnetică: oțel 

Cadru: da

Material cadru: aluminiu

Montare: verticală sau orizontală

Kit de montaj: inclus

Spațiu pentru accesorii: tăviță din aluminiu inclusă

Dimensiuni: 45×45 cm

Culoare suprafață: gri antracit

Material suprafață magnetică: sticlă securizată

Cadru: nu are

Kit de montaj: inclus

Dimensiuni: 200×120 cm

Culoare suprafață magnetică: verde

Material suprafață magnetică: tablă emailată

Cadru: da

Material cadru: aluminiu anodizat

Montare: orizontală

Kit de montaj: inclus

Pro  Are tăviță pentru accesorii;

Are tăviță din aluminiu;

Suprafața magnetică este albă;

Garantează vizibilitate bună:

Se curăță ușor;

Excelent raport calitate/preț.

Marker inclus;

Vine cu lavetă din microfibră, pentru curățare;

Are suprafață din sticlă securizată, rezistență la pete de cerneală, pastă de pix și șocuri mecanice;

Poate fi utilizată și la nivel casnic.

Suprafața are garanție de 25 de ani;

Are dimensiuni ideale pentru sălile de clasă;

Este foarte rezistentă;

Permite folosirea cretei și a markerului cu cretă lichidă

Contra  Nu permite utilizarea cretei. Are dimensiuni reduse;

Nu se poate utiliza în săli mari de clasă sau de ședință.

Preț ridicat
Vezi AICI Preț  Vezi AICI Pret Vezi AICI Pret

Cum alegi cele mai bune table magnetice?

Tablele magnetice sunt instrumente cu rol esențial în organizarea spațiilor de lucru, a sălilor de clasă, precum și a propriei locuințe. Cu ajutorul unei table magnetice, pot fi planificate proiecte importante, iar tot tablele se pot folosi și pentru examinarea elevilor sau luarea de notițe. Ele au, deci, un impact major asupra eficienței și a productivității din foarte multe domenii. Există, pe piață, o gamă foarte variată de table magnetice, la fel cum poți găsi și diverse alternative, precum modelele de flipchart și accesorii.

Astfel, alegerea unui model potrivit de tablă poate să reprezinte o provocare importantă pentru orice persoană interesată de un astfel de echipament. Drept urmare, este recomandată folosirea unui set de criterii importante, în funcție de care să determini care sunt cele mai bune table magnetice, pentru nevoile tale. Iată de ce să ții cont, pentru a putea alege cea mai bună tablă magnetică:

Dimensiunea și orientarea

Pentru a putea să te orientezi către un model de tablă potrivit, este important să ții în primul rând cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Măsoară zona în care dorești să instalezi tabla și caută o variantă care să se încadreze în acest spațiu. Poți să apelezi la modele de formă dreptunghiulară, însă există și variante pătrate. Cele mai comune variante de înălțime a tablelor magnetice sunt 45 cm, 100 cm, 120 cm, 140 cm, iar lățimile des întâlnite sunt 120 cm, 150 cm, 180 cm, 200 cm, 240 cm, 300 cm sau 360 cm. În funcție de sistemul de prindere a tablei, aceasta poate să permită orientarea pe verticală sau pe orizontală. Acest lucru este valabil în cazul tablelor dreptunghiulare.

Materialul din care este produsă suprafața

Materialul suprafeței unei table magnetice reprezintă unul dintre cele mai importante amănunte, deoarece influențează în mod direct experiențele utilizatorului. Tabla poate să fie produsă din tablă emailată, care permite utilizarea cretei și a markerelor cu cretă lichidă, dar și din oțel sau sticlă securizată. Sticla securizată este un material durabil și elegant, care va rezista bine în timp și va garanta o vizibilitate optimă. Și oțelul reprezintă o soluție de durată.

Montare și stabilitate

Din categoria criteriilor în baza cărora poți să decizi care e cea mai bună tablă magnetică face parte și tipul de montare. Asta deoarece sistemul de montaj influențează stabilitatea tablei, ceea ce este o caracteristică esențială în orice spațiu ar fi folosită aceasta. Echipamentele de acest fel pot să cântărească destul de mult, iar orice accident se poate solda cu consecințe grave. De aceea, este important să te asiguri că alegi o tablă care vine însoțită cu un kit de montare și cu toate instrucțiunile necesare pentru o instalare sigură.

Cadrul

Există modele de table magnetice cu cadru, precum și variante care nu dispun de această componentă. Cadrele pot fi produse din aluminiu, plastic sau lemn. Existența lor poate fi atât un plus, cât și un minus, din punct de vedere estetic. În definitiv, totul se reduce la preferința ta. Dacă alegi o variantă care dispune de cadru, trebuie ca acesta să fie potrivit cu decorul și cu design-ul încăperii în care tabla va fi amplasată.

Accesorii suplimentare

Unele modele de tablă vin cu diverse elemente suplimentare, precum accesorii pentru curățare (lavete speciale), markere incluse sau polițe de suport pentru accesorii. Acestea își pot dovedi utilitatea, în timp, iar atunci când cumperi o tablă ar trebui să iei în calcul și accesoriile despre care crezi că ar facilita utilizarea ei, pe termen lung.

Buget

Ultimul, dar nu și cel din urmă criteriu pe care trebuie să îl ai în vedere este cel reprezentat de bugetul pe care îl ai la dispoziție. Pe piață, poți găsi variante de table magnetice ieftine, dar și modele cu prețuri ridicate. În general, materialul de producție și dimensiunile tablei influențează cel mai mult prețurile. În funcție de destinația de utilizare a tablei, poți opta pentru variante mai accesibile sau pentru opțiuni mai mari și mai scumpe. Asigură-te că optezi pentru o variantă cu un raport preț/calitate convenabil.

Mărci de table magnetice recomandate de Vectordirect.ro

Dacă îți dorești să găsești ușor table magnetice de calitate, la prețuri avantajoase, trebuie să te orientezi către modele oferite de producători recunoscuți. La capitolul table magnetice, recomandările Vectordirect.ro de producători sunt Deli, Leitz și Herlitz. Chiar dacă, în unele cazuri, prețurile pot să pară ridicate, produsele oferite de cele trei branduri sunt cu adevărat premium. Ele garantează o utilizare eficientă, pe termen lung, astfel că investiția va fi justificată.

Marca Deli

Deli este o companie care își are sediul online în Ningbo, China. Fondată în anul 1981, Deli oferă la nivel global produse extrem de apreciate. Chinezii au peste 45 de mii de magazine proprii deschise, însă le poți găsi produsele și în oferta distribuitorilor de specialitate. Pe lângă table magnetice, Deli produce și diverse elemente de papetărie, pixuri și alte accesorii pentru scris, organizatoare, accesorii pentru tăiat, calculatoare de buzunar, truse geometrice și multe altele. Tablele magnetice Deli sunt utilizate în săli de conferințe și săli de clasă din toată lumea.

Marca Leitz

Firma de origine germană Leitz a fost fondată în 1871 și este un producător de soluții inovatoare pentru spații de lucru și birouri. Leitz produce table magnetice calitative și durabile, însă oferă pe piață și alte produse, precum accesorii de organizare a documentelor, echipamente de birou sau soluții de arhivare. De-a lungul istoriei sale, firma din Germania a investit foarte mult în identificarea unor soluții sustenabile, produse din materiale reciclabile. Astfel, produsele Leitz reprezintă o alegere foarte bună pentru orice firmă sau instituție care caută soluții de birou moderne și performante.

Marca Herlitz

Tot la capitolul table magnetice, părerile utilizatorilor sunt foarte bune despre compania Herlitz. Firma germană are o tradiție de peste 100 de ani, fiind fondată în anul 1904. Ea produce rechizite școlare, mape, agende, precum și echipamente de birou și accesorii de birou. Produsele Herlitz sunt fabricate din materiale calitative și sunt parte din categoria produselor premium. Ele oferă o funcționare la cele mai înalte standarde de calitate, pe termen lung, astfel că pot fi găsite în sălile de conferințe ale celor mai importante companii, precum și în școlile de prestigiu din toată lumea.

Ce probleme pot apărea la utilizarea tablelor magnetice

În funcție de materialul din care este produsă tabla, dar și de modul de utilizare a acesteia, există riscul manifestării unor probleme care pot să afecteze capacitatea sa de funcționare eficientă. Iată care sunt cele mai comune probleme care pot să apară și ce cauze conduc la apariția acestor situații!

  • Pătarea – se întâlnește în cazurile în care se folosește markerul permanent pentru a scrie pe tabla magnetică. Acest tip de tablă nu permite utilizarea decât a unor anumite tipuri de markere. În cazul în care folosești, accidental, marker permanent, este necesar să apelezi la un spray special de curățare.
  • Mătuirea – rama este, în mod normal, strălucitoare și netedă. Dacă se folosesc substanțe abrazive pentru a curăța suprafața sau alte soluții decât cele recomandate de către producător, suprafața tablei se poate mătui.
  • Vălurirea – suprafața tablei este uniformă, însă anumite cauze pot să determine vălurirea. Este vorba despre loviturile puternice, care pot să îndoaie suprafața tablei, dar și amplasarea în  condiții de mediu umede sau cu temperaturi extreme.
  • Zgârierea – suprafața de scris este vulnerabilă în fața zgârieturilor, indiferent de materialul din care este produsă. Dacă folosești magneți pe suprafața tablei, aceștia pot să zgârie suprafața. 
  • Lovirea ramei – nu doar suprafața tablei este vulnerabilă, ci și rama acesteia. Șocurile mecanice pot să provoace deformarea ramei, ceea ce dăunează din punct de vedere estetic, dar poate să pună în pericol și stabilitatea echipamentului.

Acestea sunt, așadar, cele mai importante amănunte pe care trebuie să le cunoști despre cele mai bune table magnetice și procesul de alegere a soluției optime pentru nevoile tale. Contează foarte mult să cunoști problemele care pot apărea, pe parcursul utilizării, dar și care sunt acțiunile de evitat. Astfel, vei reuși să maximizezi durata de viață a tablei pe care o utilizezi și să te bucuri cât mai mult de eficiența sa. Ușurează punerea în practică a celor mai creative idei și investește într-o tablă magnetică de calitate.

Sursa foto: Unsplash.com, Vectordirect.ro

Întrebări și răspunsuri frecvente despre tablele magnetice

  • Cum funcționează tabla magnetică?

Tabla magnetică este un echipament cu suprafață care suportă scrierea cu marker sau cretă. Tot pe tabla magnetică pot fi lipiți și magneți. Tabla poate să susțină hârtii și documente, fiind un excelent suport pentru realizarea de prezentări interactive.

  • Care sunt avantajele folosirii unei table magnetice?

Utilizarea tablelor magnetice oferă foarte multe beneficii. Tablele sunt garanția unei comunicări eficiente și permit o colaborare mai bună la nivelul birourilor și școlilor. Pe table pot fi afișate diagrame, notițe, precum și alte informații importante. O tablă magnetică îmbunătățește organizarea, în general, și poate fi folosită cu acest scop și la nivel rezidențial.

  • Din ce materiale sunt produse cele mai bune table magnetice?

Există pe piață foarte multe tipuri de table magnetice, din punct de vedere al materialelor utilizate. Poți alege tablă emailată, din sticlă sau din oțel. Fiecare material are avantaje și dezavantaje.

  • Cum se curăță o tablă magnetică?

Pentru curățarea tablei magnetice, se utilizează burete special sau lavetă umedă. Trebuie evitate soluțiile abrazive, iar în cazul în care se utilizează marker permanent, din greșeală, este necesară folosirea unor soluții speciale de curățare a tablelor magnetice.

  • Ce accesorii sunt necesare pentru tabla magnetică?

Pentru a folosi la capacitate maximă o tablă magnetică, ai nevoie de markere speciale pentru tablă (non-permanente). Poți apela și la magneți pentru lipirea hârtiilor și a documentelor. De asemenea, ai nevoie de burete sau lavetă pentru curățare.

Articole recomandate