Cu totii dorim sa ne intoarcem la normalitate. Pana atunci va trebui sa fim atenti la siguranta noastra si a celor din jur. Vector te ajuta sa lucrezi linistit impreuna cu ceilalti oferindu-ti o gama larga de produse de igiena, dezinfectare si protectie. Te invita sa descoperi vedetele gamei noastre de produse de protectie. Nu uita, daca te protejezi pe tine ii protejezi si pe ceilalti.

Ce este noul coronavirus?

Noul coronavirus, aparut in 2019 (2019-nCoV), este un nou virus ce face parte din aceeasi familie de virusuri care stau la baza sindromului respirator acut sever (SARS) si a anumitor tipuri de raceala obisnuita. Denumirea Covid-19 vine de la termenii Corona, Virus  si Disease (termen engleza pentru boala), iar numarul 19 se refera la anul in care au fost identificate primele cazuri, deci 2019. CoV provine din aceeasi familie de virusi ca SARS (Sindromul Respirator Acut Sever), dar nu este acelasi virus.

 

Cum se raspandeste?

Covid-19 este un virus respirator care se raspandeste in primul rand prin contactul cu o persoana infectata prin inhalarea unor particule provenite din tuse, stranut, picaturi de saliva, secretii nazale. Este importanta exersarea unei igiene respiratorii bune. Cand stranutati sau tusiti, apropiati gura de partea inferioara a cotului sau folositi servetele pe care aruncati-le imediat la cosul cu gunoi. Spalati-va cat mai des pe maini si folositi geluri antibacteriene pe baza de alcool.

 

Conecteaza-te cu noi