< Inapoi

Blog > Articole curatenie > Cu ce se curăță mobila lucioasă și mată în spațiile de lucru ale angajaților

Cu ce se curăță mobila lucioasă și mată în spațiile de lucru ale angajaților

Publicat de: Adamita Florentina

10 aprilie 2024

Curățenia la locul de muncă este primordială. Nu doar că bunăstarea și performanțele angajaților pot crește, dacă mediul de lucru este perfect aerisit, curățat și împrospătat, dar, în mod evident, și sănătatea are de câștigat. Așadar, este un real „must have” să te asiguri că deții toate soluțiile de curățenie necesare, dar și că acestea sunt folosite zilnic în încăpere, pentru menținerea ordinii în mod activ. Totuși, birourile pot fi uneori destul de greu de curățat, întrucât pe ele se petrece o mare parte din activitatea zilnică și tot acolo se pot întâmpla diferite accidente, care să le păteze și să le ofere un aspect extrem de neplăcut.

Imagine de Lisa Fotios de pe Pexels.com

Astfel, dacă și tu te-ai întrebat până acum cu ce se curăță mobila lucioasă sau cu ce se curăță lipiciul de pe mobilă, ai ajuns în locul potrivit, întrucât pentru toate aceste nelămuriri există o soluție rapidă, care te va salva în orice situație. Nu trebuie, de asemenea, să-ți faci griji nici cu privire la culoarea birourilor, întrucât există soluții pentru toate variantele.

În continuare, în acest articol, îți vom dezvălui cu ce se curăță mobila albă, mucegaiul de pe mobilă, dar și cea de lemn, pentru a te asigura, astfel, că le vei oferi mereu angajaților cel mai fresh și proaspăt cadru de muncă.

Cu ce se curăță mobila lucioasă și mată

Dacă și tu te-ai întrebat cel puțin o dată cu ce se șterge mobila lucioasă sau cu ce se curăță mobila din MDF mat, trebuie să știi că lucrurile sunt asemănătoare în cazul celor două suprafețe. Trebuie doar să te asiguri că achiziționezi acele produse care sunt potrivite pentru ambele variante, pentru că, în acest fel, mobila va rămâne ca nouă.

Așadar, data viitoare când mai ai îndoieli cu privire la cu ce se curăță MDF-ul lucios, detergenții de mobilă speciali vor fi cei care te vor salva la propriu din orice situație. Partea cea mai bună este că pe site-ul nostru toate variantele disponibile merg de minune și pentru zilele în care te întrebi cu ce se curăță mobila din MDF mat, întrucât soluțiile sunt concepute pentru toate tipurile de mobilier. 

De asemenea, pe lângă curățarea perfectă pe care o lasă pe suprafață, aceste soluții de curățenie vor asigura și un miros extrem de plăcut și de lungă durată în încăpere, lucru care le poate asigura angajaților tăi un mediu de lucru extrem de plăcut. Mai mult, în funcție de varianta pentru care optezi, întrucât ele sunt ceva mai diversificate, te vei putea bucura și de formarea unui strat anti-static pe mobilier, lucru care va împiedica acumularea prafului în următoarea perioadă. 

Totodată, vei scăpa de mai multe griji, nu doar de cea în care te întrebi cu ce se șterge praful de pe mobilă, întrucât acești detergenți profesionali au capacitatea de a îndepărta atât de pe stratul lucios, cât și de pe cel mat, orice urmă de degete, praf sau murdărie, conferind, astfel, birourilor un aspect extrem de proaspăt și de nou.

Acum, că ai aflat cu ce se curăță mobila veche lăcuită, dar și cea nouă, întrucât variantele de mai sus sunt ideale pentru orice tip de suprafață, trebuie să ai în vedere și felul în care soluția se aplică pe o suprafață. Așadar, tot ce trebuie să faci este să pulverizezi produsul direct pe lemn, după care să ștergi totul cu o lavetă extrem de moale, care nu va afecta în niciun fel aspectul mat sau lucios al mobilierului.

Curatare mobila

Imagine de Polina Zimmerman de pe Pexels.com

Dacă, în schimb, preocuparea ta este cu ce se curăță mobila din MDF lucios sau mat doar de praf, atunci întregul procedeu va fi mult mai simplu și vei avea nevoie de niște accesorii de curățenie simple, concepute cu fibre lungi și pufoase și care ajung pe orice suprafață, inclusiv pe cele greu accesibile. 

Așadar, acum sperăm că ai înțeles cu ce se curăță mobila lucioasă și mată și că le vei oferi angajaților tăi mereu cel mai curat spațiu de lucru.

Cu ce se curăță super glue de pe mobilă?

Fiind extrem de multe materiale pe birouri zi de zi, aceste accidente sunt inevitabile, iar tu trebuie să fii pregătit cu cele mai bune variante, care să-i salveze pe angajații tăi în aceste situații limită.

Așadar, în primul rând, trebuie să știi că soluția clasică poate fi și cea salvatoare. Concret, este vorba despre apa cu detergent, care poate face minuni în acest caz. Tot ce trebuie să faci este să pui puțin detergent într-un recipient cu apă fierbinte, după care să înmoi o cârpă moale acolo. După asta, pune prosopul cu soluție pe suprafața afectată și lasă acolo câteva minute, astfel încât lipiciul să se înmoaie. După acest timp, freacă ușor, până când super glue-ul dispare ușor, ușor. 

Această metodă este perfectă pentru a șterge mobila lucioasă sau mată afectată de super glue, întrucât acest material este destul de sensibil și opțiunile sunt și ele destul de limitate. 

Stergere mobila

Imagine de Polina Tankilevitch de pe Pexels.com

De asemenea, dacă vrei să știi cu ce se curăță mobila din pal lucios afectată de acest lipici destul de greu de îndepărtat, s-ar putea ca prima variantă ce-ți iese în cale să fie acetona, însă nu trebuie să folosești niciodată acest produs pe lemn, întrucât îi va afecta extrem de mult aspectul. În schimb, un produs care funcționează aproximativ la fel ca această soluție este oțetul, cel alb fiind cel mai recomandat, întrucât nu lasă pete. Așadar, dacă varianta de mai sus nu a funcționat, înmoaie o cârpă moale în puțin oțet și tapetează pe spațiul afectat. 

Nu în ultimul rând, o altă alternativă ideală mai este și bicarbonatul de sodiu cu ulei de cocos. Tot ce trebuie să faci este să amesteci câte puțin din cele două ingrediente, pe care să le aplici ulterior pe pata de pe mobilier afectată de super glue. Vei vedea că această combinație poate face de-a dreptul minuni și vei curăța eficient petele de pe mobilă de super glue.

Atenție, însă. Nu uita ca înainte de a aplica orice soluție de curățare dintre cele menționate anterior sau chiar și altele, trebuie să te asiguri că testezi întotdeauna pe o mică porțiune ascunsă a mobilierului, pentru a evita deteriorarea finisajului sau decolorarea. De asemenea, este recomandat să folosești mănuși de protecție, pentru utilizarea oricărei soluții dintre cele sugerate anterior, pentru a nu-ți afecta în niciun fel mâinile.

Cu ce se curăță lipiciul de pe mobilă, pixul sau abțibildurile?

Tot când vine vorba de accidentele inevitabile ce pot apărea asupra spațiului de lucru de la birou se mai numără și petele inestetice de pix, marker sau chiar aplicarea abțibildurilor acolo unde nu și-ar fi dorit nimeni ca ele să fie lipite. Toate aceste materiale fac parte din rutina ta și a angajaților tăi de zi cu zi, motiv pentru care trebuie să ai la îndemână cele mai bune soluții. Astfel, mai jos îți vom oferi câteva alternative ce te vor salva din oricare dintre situațiile menționate anterior, întrucât, de regulă, sunt general valabile. 

În primul rând, o variantă extrem de simplă, care este la îndemâna oricui, sunt șervețelele umede și uscate, care pot îndepărta atât lipiciul, cât și urmele de pix de pe suprafețe. Tot ce trebuie să faci este să ștergi cu grijă zona afectată și să insiști până când petele au dispărut. Procesul nu trebuie să fie unul dur, iar materialele să nu fie nici ele abrazive, întrucât, altfel, poate fi afectată și suprafața lemnului, după cum punctam și anterior. Pe site-ul nostru găsești cele mai bune materiale de acest gen, pe care trebuie și tu să le așezi pe un raft special, unde să fie accesibile pentru toți angajații care pot suferi astfel de mici accidente.

O altă variantă la fel de bună, pe care am menționat-o și mai sus, dar care rămâne valabilă și aici, este apa călduță cu detergent, care va funcționa atât pentru lipici, cât și pentru petele de pix, marker, pentru abțibilduri și chiar și pentru îndepărtarea mucegaiului. Tot ce trebuie să faci este să prepari puțină soluție într-un recipient, iar apoi, cu ajutorul unei perii speciale și moi sau cu o lavetă, să freci suprafața, până când murdăria dispare. Această metodă este bună și pentru a curăța scociul de pe mobilă, fiind capabilă să te salveze într-o varietate de situații.

Curatenie birou

Imagine de Liliana Drew de pe Pexels.com

Nu trebuie însă să uităm nici de detergenții speciali pentru curățarea mobilierului din lemn, care te pot scăpa de aceste pete inestetice, în funcție de profunzimea lor. Ai putea opta, spre exemplu, pentru o soluție care curăță perfect murdăria, nu doar praful, și care e capabilă să scoată chiar și petele de grăsime, deci are o concentrație destul de mare și poate fi folosită și pentru problemele enunțate în acest capitol. Vei putea găsi aceste produse pe site-ul nostru, acolo unde vin și cu recomandările de utilizare specifice privind ștergerea petelor de pe mobilă. 

În ultimă instanță, mai poți apela și la pasta de dinți, care este, la rândul său, destul de cunoscută pentru îndepărtarea acestor pete de pe mobilier. Trebuie doar să o aplici pe o lavetă moale și să freci ușor pe suprafață. Cu toate aceste variante la îndemână, de-acum încolo vei ști cu ce se curăță markerul și autocolantul de pe mobilă, trebuind doar să le pui doar în aplicare.

Cu ce se curăță mobila albă, neagră sau wenge – sfaturi utile pentru întreținerea mobilierului cât mai perfect

Nu este important doar să afli cu ce se curăță mobila neagră, veche, din pal wenge sau albă, ci la fel de important este să ai în vedere și câteva trucuri și sfaturi utile care te vor ajuta atât pe tine, cât și pe angajații tăi să mențineți cât mai perfect aspectul vizual al birourilor. 

În primul rând, este esențial să te asiguri că în clădire se face curățenie în mod regulat de câteva ori pe săptămână, mobilierul necesitând o reîmprospătare zilnică, înainte de începerea programului. Dacă se îndepărtează, astfel, zilnic praful și posibilele pete, lemnul nu va ajunge niciodată în situația de a fi extrem de afectat de murdărie, iar totul va fi îndepărtat la timp. Spre exemplu, dacă ștergi pixul cât e proaspăt, va ieși mult mai repede decât în cazul în care îl îndepărtezi după câteva săptămâni.

Totodată, pentru curățarea mobilei, este necesar să optezi doar pentru produse de curățenie delicate, fără substanțe chimice agresive. Evită, de asemenea, utilizarea produselor abrazive sau a soluțiilor de curățare cu alcool, deoarece acestea pot deteriora finisajul mobilierului. 

La fel de important este să-ți îndemni angajații să protejeze cât mai mult mobilierul. Spre exemplu, toată lumea poate utiliza anumite suporturi de carton pentru paharul sau ceașca de cafea, pentru a proteja suprafața mobilierului de zgârieturi și pete. Totodată, la fel de important mai este și să eviți plasarea obiectelor fierbinți direct pe mobilă, deoarece acestea pot cauza daune permanente, care nu mai pot fi îndepărtate cu nimic. 

Curatare mobila cu laveta

Imagine de Matilda Wormwood de pe Pexels.com

Nu în ultimul rând, un alt sfat pe care trebuie să-l mai ai în minte, când vine vorba despre cu ce se curăță mobila de culoare wenge sau de alte nuanțe, este să îndepărtezi mereu orice formă de murdărie în momentul în care o observi. Astfel, murdăria nu va pătrunde în finisaj și nu va risca să rămână impregnată acolo. 

În concluzie, există extrem de multe soluții pentru întrebarea „cu ce se scot petele de pe mobilă”, indiferent de natura lor. Important este să acționezi instant și să previi posibilele deteriorări și daune mai mari, ce pot apărea ulterior. De asemenea, după cum ai văzut deja, prevenția este la fel de importantă, dar și utilizarea produselor de calitate, la care trebuie să apelezi mereu, dacă-ți dorești cele mai bune rezultate.

 

Articole recomandate