< Inapoi

Blog > Echipamente birou > Cel mai bun distrugător de documente HSM

Cel mai bun distrugător de documente HSM

Publicat de: Adamita Florentina

24 iulie 2023

Vrei să îți ușurezi munca la birou și să scapi mai ușor de deșeurile de hârtie? Sau să elimini în siguranță toate documentele ce conțin informații sensibile? Dacă da, alege cel mai bun distrugător de documente HSM care să corespundă necesităților tale. Poți opta pentru un model mai simplu sau unul mai avansat, care poate fi utilizat cu încredere în companii sau în instituții publice.

Cel mai bun distrugător de documente HSM – Clasament TOP 3

Fie că este vorba de informații bancare, facturi sau carduri de credit vechi, in orice companie există documente confidențiale. În loc să fie aruncate pur și simplu la coșul de gunoi, este recomandat ca acestea să fie trecute printr-un distrugător de documente, lucru care protejează securitatea și previne furtul de identitate. Distrugătorul de documente este un dispozitiv electric folosit pentru a mărunți hârtia sau alte obiecte precum agrafe, carduri si CD-uri în piese extrem de mici.

Pe piață există mai multe tipuri de distrugătoare de documente, unele mai simple iar altele mai complexe. Iată un top al acestor aparate de la brandul HSM.

Distrugător documente HSM Securio AF350, 8-10 coli Distrugător documente HSM Securio C14, 4-5 coli, Cross Cut Distrugător documente HSM Securio B22, 17-19 coli
Produs  Distrugător documente HSM Securio AF350, 8-10 coli  Distrugător documente HSM Securio C14, 4-5 coli, Cross Cut  Distrugător documente HSM Securio B22, 17-19 coli
Caracteristici  Tip de tăiere – particule. 

Dimensiuni tăiere – 1.9×15 mm. 

Nivel de securitate – P5. 

Capacitate de tăiere: 8-10 coli. 

Volumul coșului: 35 l. 

Nivel de zgomot: 56 dB. 

Dimensiuni: 395x381x740 mm. 

Greutate: 19 kg. 

Tip de acționare: automată.

Tipuri de materiale distruse: hârtie, capse, agrafe, carduri, cd. 

Tip de tăiere – fâșii.

Dimensiuni tăiere: 4×25 mm. 

Nivel de securitate: P4. 

Volumul coșului: 20 l. 

Greutate: 4.5 kg. 

Dimensiuni: 366x258x405 mm. 

Nivel de zgomot: 55 dB. 

Tip de acționare: manuală. 

Tipuri de materiale distruse: hârtie, capse agrafe, carduri. 

Tip de tăiere – fâșii.

Dimensiuni tăiere: 5.8 mm. 

Nivel de securitate: P2. 

Capacitate de tăiere: 17-19 coli.

Dimensiuni: 375x310x600 mm. 

Nivel de zgomot: 57 dB. 

Tip de acționare: manuală. 

Tipuri de materiale distruse: hârtie, capse, agrafe, carduri, cd.

Pro  Poate distruge capse, cd și agrafe.  

Dispune de o tehnologie antiblocare.

Datorită alimentării automate, poate distruge până la 150 de coli fără efort.

În modul stand-by asigură un consum de energie scăzut. 

Capacitate mare de tăiere. 

Funcționare continuă fiabilă. 

Este prevăzut cu role care utilizează tehnologia Nanogrip.

Este prevăzut cu roți pentru a fi ușor de mutat. 

Este silențios. 

Poate distruge inclusiv capse și agrafe. 

Dispune de tehnologie antiblocare, blue angel, ecosmart. 

Are dimensiuni compacte și economisește spațiu. 

Este silențios. 

Poate fi folosit și pentru biroul de acasă. 

Nu consumă curent în modul stand-by. 

Este prevăzut cu sistem de protecție pentru a reduce blocajele de hârtie. 

Se golește fără efort prin deschiderea superioară a capacului. 

Protecție pentru supraîncărcare. 

Containerul de deșeuri poate fi scos și golit cu ușurință. 

Este prevăzut cu motor puternic care permite funcționarea continuă. 

Consum de energie aproape de 0 în modul stand-by. 

Este un distrugător de documente certificat pentru sustenabilitate. 

Se utilizează foarte ușor. 

Este prevăzut cu sistem de protecție pentru a reduce blocajele de hârtie.

Contra  Poate fi prea scump pentru o utilizare ocazională. 

Este destul de voluminos. 

Nu poate tăia cd-uri. 

Are acționare manuală. 

Poate fi folosit de maxim trei utilizatori. 

Tipul de acționare este manuală. 

Este destul de voluminos. 

Vezi AICI Preț Vezi AICI Preț Vezi AICI Preț 

Cum alegi cele mai bune distrugătoare de documente HSM?

Cele mai bune distrugătoare de documente HSM sunt relativ compacte și suficient de mici pentru a fi depozitate sub birou sau lângă birou. Există însă și modele mai mari care taie automat sute de pagini și oferă o funcționare continuă optimă. Înainte de a alege distrugătorul de documente potrivit nevoilor tale, este important să ții cont de performanțele sale, de caracteristici și de toate specificațiile tehnice. Printre aspectele principale pe care trebuie să le iei în calcul se numără tipul de tăiere, capacitatea, numărul de utilizatori, nivelul de zgomot, nivelul de securitate, economia de energie, dar și alte caracteristici ce țin de siguranță în utilizarea acestui aparat.  

Indiferent de tipul de distrugător pe care îl cauți sau decât de mult dorești să cheltui pe un astfel de echipament de birou, următoarele recomandări îți vor fi de folos înainte de orice achiziție. Iată ce criterii trebuie să iei în considerare înainte de a alege un distrugător de documente.

Tipul de acționare

În ceea ce privește tipul de acționare, există distrugătoare automate, ideale pentru distrugerea unor cantități mari de documente deodată. Aceste modele sunt mai scumpe, dar pot distruge și 600 de coli de hârtie odată, în funcție de dispozitivul pe care l-ai ales. Distrugătoarele automate sunt ideale pentru birourile cu un volum mare de hârtie și documente. Pentru cantități mai mici, extrem de eficiente sunt și cele manuale.

Tipul de tăietură 

Tipul de tăietură este un alt factor care trebuie luat în considerare. Dacă prioritatea principală este distrugerea informațiilor sensibile, vei dori să alegi un distrugător care va transforma hârtia în bucăți cât mai mici. În funcție de modelul ales, există trei tipuri de tăieturi: fâșii, încrucișată sau microparticule. Tăieturile de tip fâșii pot fi reasamblate cu puțin timp și răbdare, în timp ce celelalte două variante transformă documentele în bucăți extrem de mici, imposibil de refăcut. Pentru mărunțirea documentelor strict confidențiale se recomandă utilizarea distrugătoarelor cu tăietură microcut (microparticule). 

Nivelul de securitate 

De asemenea, există și o clasificare în ceea ce privește nivelul de securitate pe care îl oferă distrugătoarele. Pentru documentele din hârtie există șapte niveluri de securitate. 

Cel mai slab nivel este clasa P-1 iar P-7 este cea mai avansată opțiune din punct de vedere al securității, particulele de hârtie devenind extrem de mici după mărunțire. 

Capacitatea de tăiere 

Atunci când vrei să alegi cele mai bune distrugătoare de documente HSM, gândește-te și la cantitatea de hârtie pe care o ai de distrus. În funcție de acest lucru, poți alege un dispozitiv  relativ ieftin și compact, cu o capacitate mică de tăiere, iar dacă ai nevoie de un distrugător comercial pentru un birou aglomerat este bine să te orientezi către un aparat mai scump și mai robust, conceput pentru o utilizare frecventă și intensă. De asemenea, la fel de important este și volumul coșului de colectare care reprezintă volumul de tăieturi care pot fi stocate până la golirea acestuia. 

Funcții de siguranță

Atunci când utilizezi un distrugător de documente, foarte importante sunt și funcțiile de siguranță. Există modele prevăzute cu diverse elemente de siguranță care previn pornirea accidentală sau chiar distrugătoare care se opresc automat atunci când sunt atinse anumite zone sensibile ale aparatului. 

Nivelul de zgomot

În general, distrugătoarele de documente fac zgomot în timp ce taie și rup hârtiile în bucăți mici. Există însă și modele cu zgomot controlat și cu o funcționare destul de silențioasă. Acest lucru este o caracteristică importantă în birouri, pentru a reduce zgomotul la locul de muncă.  

Funcții avansate

În topul distrugătoarelor de documente HSM, găsești și modele care dispun de o varietate de caracteristici avansate. Unele dintre acestea includ distrugerea cardurilor de credit, a materialelor plastice, a cardurilor sau a agrafelor de hârtie. 

Economie de energie

Aparatele de birou consumă multă energie, mai ales atunci când sunt în număr mare. De aceea, este bine să alegi un distrugător de documente care prioritizează acest aspect și are un consum de energie aproape de 0 în modul stand-by.

Marcă recomandată de Vectordirect.ro

HSM este un lider de piață în dezvoltarea de produse și servicii de ultimă generație pentru tehnologia mediului și echipamente pentru documente de birou. Compania are trei unități de producție în Germania și șase filiale în lume prin care introduce pe piață produse dotate cu diverse tehnologii moderne și brevetate, combinând cu succes durabilitatea, precizia și un raport excelent preț-performanță.

Distrugătoarele de documente HSM sunt aparate ușor de utilizat, eficiente din punct de vedere energetic și inovatoare pentru a acoperi nevoile tuturor.  Există o mulțime de modele moderne și compacte potrivite pentru organizațiile cu mai mulți utilizatori, pentru a distruge documente confidențiale în condiții de maximă siguranță și confort. Fie că sunt de capacitate mică, medie sau mare, distrugătoarele de hârtie sunt echipate cu tehnologii de ultimă generație și pot fi folosite cu încredere în birouri mici și cele de acasă și în departamente corporative. Majoritatea dispozitivelor au un design modern, dispun de tehnologie anti-blocare, pornire și oprire automată, indicator led pentru starea de funcționare și operațiuni silențioase.

Sfaturi utile pentru folosirea distrugătoarelor de documente HSM

Cele mai bune distrugătoare de documente HSM au la bază au același mod de funcționare. Acestea sunt dotate cu senzori care le permite să pornească și să se oprească în mod automat. Capul de tăiere este acel dispozitiv care trage hârtia în mașină și care începe procesul de mărunțire.

Un distrugător de documente nu este deloc greu de folosit atâta timp cât sunt urmate instrucțiunile din manualul de utilizare al modelului achiziționat. Iată câteva sfaturi de siguranță pe care trebuie să le urmezi:

  • Citește cu atenție instrucțiunile înainte de a începe utilizarea distrugătorului.
  • Inspectează întotdeauna aparatul înainte de utilizare pentru a vedea dacă este deteriorat sau dacă există alte probleme care ar împiedica funcționarea corespunzătoare a acestuia. 
  • Cablul de alimentare trebuie ținut departe de zonele de trafic deoarece acest lucru ar putea cauza pericole de împiedicare pentru orice trecător. 
  • Verifică întotdeauna care sunt limitările distrugătorului. Dacă pui ceva ce nu-și are locul în acesta, mașina se poate bloca. 
  • În funcție de tipul de distrugător de hârtie, este posibil să apeși un buton înainte de a-l folosi. Unele modele pornesc automat atunci când sunt alimentate cu hârtie și se opresc la terminarea mărunțirii.
  • Oricât de simplă ar părea introducerea documentelor în distrugător, este important să îți menții degetele cât mai departe de lamelele acestuia. 
  • Înainte de orice golire a aparatului, asigură-te că acesta este oprit și că nu reprezintă un pericol pentru tine. 

Așadar, tine cont de aceste recomandări și păreri și vei alege cel mai bun distrugător de documente HSM, de înaltă calitate, care să se potrivească perfect nevoilor tale. Ușurează-ți munca cu deșeurile de la birou și protejează-ți informațiile confidențiale prin intermediul acestor dispozitive.  

 

Sursa foto: Vectordirect.ro, Freepik.com

 

Întrebări și răspunsuri frecvente despre distrugătoarele de documente HSM

Cum alegi cel mai bun distrugător de documente? 

Pentru a alege cel mai bun distrugător de documente trebuie să te gândești în primul rând la numărul de utilizatori, capacitatea de tăiere și nivelul de securitate. Alte lucruri pe care trebuie să le iei în calcul sunt tipul de materiale care pot fi tăiate prin intermediul acestuia, funcțiile de siguranță, de blocare, dar și cele de economisire energie.

Ce nivel de securitate este necesar pentru un distrugător de documente HSM? 

În funcție de nivelul de securitate pe care îl dorești, poți alege distrugătoare ce fac parte din clasele 1-7. Clasa 7 este cea mai avansată din acest punct de vedere. 

Ce tipuri de tăiere au distrugătoarele de documente?

Distrugătoarele de documente pot avea tăiere în fâșii, tăiere încrucișată sau tăiere în microparticule. Tăierea de tip fâșii este ideală pentru distrugerea documentelor neconfidențiale, în timp ce cea încrucișată are un nivel mediu de securitate iar tăierea în microparticule are un nivel ridicat de securitate, fiind preferabilă pentru mărunțirea documentelor extrem de sensibile. 

Cum funcționează distrugătorul cu alimentare manuală? 

Distrugătorul cu alimentare manuală funcționează prin introducerea foilor de hârtie în acesta, în funcție de capacitatea pe care o are. După mărunțire se introduce un alt set de documente și așa mai departe până la terminarea hârtiilor pe care le ai de distrus. 

Cum funcționează distrugătorul cu alimentare automată?

Distrugătorul de documente cu alimentare automată are o tavă de intrare unde sunt puse hârtiile care trebuie mărunțite. Nu trebuie decât să apeși pe start, să aștepți să termine tot procesul și să realimentezi cu hârtie dacă este cazul. Cantitatea pe care o poți pune depinde de tipul de aparat.

Articole recomandate