< Inapoi

Blog > Papetarie > Cea mai bună hârtie de copiator.

Cea mai bună hârtie de copiator.

Publicat de: Gabriel Stanescu

6 februarie 2023

Te-ai întrebat vreodată câte tipuri de hârtie există și care sunt diferențele dintre acestea? De pildă, știai că nu există doar un singur tip de hârtie de copiator? Există multe feluri de hârtie concepute pentru imprimante și stiluri de printare diferite.

Specialiștii în birotică și papetărie de la vectordirect.ro au pregătit un articol care vine în completarea ghidului hârtiei de copiator, din care poți afla cum să găsești cea mai bună variantă pentru nevoile și bugetul tău. În continuare, vei descoperi diferența dintre hârtia de copiator, hârtia de imprimantă, hârtia multifuncțională, hârtia de dactilografiere, hârtia de copiator cu laser și hârtia foto sau cea cartonată.

Câte tipuri de hârtie există și care sunt diferențele între acestea?

  • rtia de copiator versus hârtia de imprimantă

Hârtia de copiator este puțin mai ieftină și mai subțire față de hârtia de imprimantă. Dacă printezi doar text, poți utiliza orice tip de hârtie. Dacă vorbim de imprimarea documentelor cu imagini, trebuie să alegi coli mai groase, care cântăresc mai mult. Acest lucru influențează cantitatea de lumină care trece prin fiecare coală de hârtie. Hârtia de copiator este mai transparentă ca hârtia de imprimantă, iar printarea documentelor cu imagini pe hârtie de copiator le va lăsa saturate, cu un aspect umed.

Hârtia de copiator face o treabă excelentă pentru tipărirea textelor sau copierea documentelor, fiind o opțiune accesibilă. Nu uita că tipurile de hârtie de copiator variază în dimensiune!

  • Hârtia de copiator versus hârtia multifuncțională

Hârtia de copiator și hârtia multifuncțională sunt foarte asemănătoare, dar cea multifuncțională este mai strălucitoare în comparație cu hârtia de copiator obișnuită. Caracteristicile sale unice permit să poată fi folosită într-o varietate de moduri, de la copiatoare la aparate fax, la imprimante și inclusiv pentru desen.

Luminozitatea mare a hârtiei multifuncționale ajută la printarea imaginilor mai clare față de hârtia de copiator. Există, de asemenea, hârtie multifuncțională premium, de o calitate impecabilă, foarte utilă în cazul în care dorești imagini imprimate clare și perfect definite.

  • Hârtia de dactilografiere versus hârtia de imprimantă

Hârtia de dactilografiere este hârtia concepută acum câteva decenii pentru a fi utilizată la mașina de scris. Poți cumpăra în continuare acest tip de hârtie, dar nu o vei putea folosi pentru printare. Însă, este foarte utilă pentru ciorne la birou, schițe sau desene. Hârtia de imprimantă, în schimb, este perfectă pentru orice modalitate de printare, fiind o hârtie mai groasă.

  • Hârtia foto versus hârtia de copiator

Hârtia foto este acoperită cu un finisaj special, fie el mat, semilucios sau lucios, ceea ce o face netedă la atingere. Această hârtie este potrivită pentru printarea imaginilor. Previne curgerea cernelii, face paginile rezistente la murdărie, umiditate și uzură, iar imaginile au o claritate bună. Revistele și posterele, de exemplu, sunt tipărite pe hârtie foto.

Hârtia de copiator obișnuită este mult mai poroasă, ceea ce o face mai aspră și mai absorbantă decât hârtia foto. Aceasta este folosită pentru printarea cărților, a broșurilor sau flyere-lor, unde imaginile nu sunt reprezentative.

  • rtia de copiator laser versus hârtia de copiator inkjet

Hârtia de copiator laser este concepută pentru a rezista la căldura unei imprimante laser. Imprimantele laser se folosesc pentru a produce imagini mai vibrante și mai strălucitoare, prin intermediul rolelor de fuziune ale imprimantei, care aplică tonerul pe pagină cu ajutorul căldurii. Dacă ai o imprimantă laser, hârtia de copiator laser este cea mai potrivită. Chiar și hârtia de copiator clasică sau cea multifuncțională poate funcționa într-o imprimantă laser, dar printarea nu va atinge aceeași calitate.

Unele produse de hârtie poartă marca ColorLok. Concepută special pentru a îmbunătăți calitatea imprimării cu jet de cerneală, această hârtie are proprietăți chimice care separă lichidul de colorantul din cerneală, lăsând colorantul pe suprafața hârtiei și aspirând lichidul. În același timp, acestea reduc cantitatea de praf și frecare, fapt ce prelungește durata de viață a imprimantelor laser.

Chiar dacă par asemănătoare, între gamele de hârtie de copiator laser și cele obișnuite există multe diferențe în ceea ce privește proprietățile, calitățile și funcționalitatea acestora. Iată, de fapt, ce le diferențiază, pentru a înțelege de ce rezultatul printării nu poate fi la fel:

  • Greutatea

Hârtia de copiator pornește de la o greutate de aproximativ 70-75 g/mp, dar poate ajunge la 250-300g/mp, când discutăm despre hârtie cartonată. Hârtia laser este mai groasă față de cea standard.

  • Finisajul

Atât hârtia de copiator obișnuită, cât și hârtia de copiator pentru laser au un finisaj îngrijit și neted pentru a permite o aderară mai ușoară a tonerului pe hârtie. Hârtia de copiator laser are un finisaj mai neted și are un aspect calitativ mai înalt.

  • Luminozitatea

Atât greutatea, cât și luminozitatea sunt cele mai importante proprietăți ale hârtiei. Nivelul de luminozitate al hârtiei de copiator este de aproximativ 80 până la 85 pe scara obișnuită de luminozitate, adică mai mic față de nivelul de luminozitate al hârtiei de copiator cu laser, care atinge un grad de  luminozitate de aproximativ 90 până la 100, pe aceeași scară.

  • Opacitatea

Hârtia de copiator este realizată din materiale cu densitate mare și are opacitatea mai mică față de hârtia de copiator laser. Având o opacitate mare, dacă imprimarea se face pe verso, textul printat nu va fi vizibil pe partea cealaltă a colii de hârtie.

  • Grosimea

Hârtia de copiator cu laser este puțin mai groasă decât hârtia de copiator standard.

Detalii importante atunci când compari diferite tipuri de hârtie

Care este greutatea unei coli de hârtie?

În general, o singură coală de hârtie de copiator obișnuită are o greutate de 4,5 grame.

Care este diferența dintre greutatea hârtiei și grosimea acesteia?

Poți măsura hârtia după greutatea sau grosimea ei, dar, de cele mai multe ori, reprezintă același lucru. Cu cât greutatea de bază a unei foi de hârtie este mai mare, cu atât aceasta va fi mai groasă.

Ce înseamnă luminozitatea hârtiei?

Luminozitatea hârtiei măsoară cantitatea de lumină albastră reflectată de hârtie. Cu cât se reflectă mai multă lumină din hârtie, cu atât este mai strălucitoare. Hârtia cu o luminozitate mai ridicată redă imaginile și textele mult mai clar.

Care este diferența dintre luminozitatea hârtiei și albul ei?

Nu confunda luminozitatea unei coli de hârtie cu albul ei! Deși vei vedea că acești termeni sunt folosiți cu același sens, se referă la două lucruri distincte. Luminozitatea hârtiei este un instrument de măsură pentru cantitatea de lumină albastră reflectată de hârtie, în timp ce albul hârtiei măsoară întreaga cantitate de lumină reflectată. Acest lucru explică de ce diferențele de alb ale hârtiei sunt mult mai ușor de detectat de către ochiul uman versus diferențele de luminozitate ale acesteia.

Care este diferența dintre hârtia folosită în interior versus cea utilizată pentru coperți?

Foile de hârtie folosite în interiorul unei cărți sunt subțiri și flexibile, indicate pentru printarea textului. Hârtia pentru copertă este de obicei cartonată și se prezintă sub formă de coală mai groasă, mai rigidă, chiar dacă poate avea un finisaj lucios, mat sau chiar rugos.

De ce să alegi hârtia de copiator Double A?

Double A a ales tehnologii de producție inovative și de calitate, astfel încât toate sursele de materii prime folosite se transforma în hârtie de cea mai bună calitate, cu un impact redus asupra mediului. Hârtia Double A a trecut cu succes testul de calitate, „fără blocaje de hârtie”.

Avantaje ale hârtiei de copiator Double A

✅Proprietăți bune de rulare: datorită utilajelor rotative moderne care taie colile de hârtie, blocajele sunt diminuate considerabil.
✅Claritatea imprimării: suprafață neteda a hârtiei permite o absorbție bună a tonerului, ceea ce conferă copiei o calitate similară cu cea a originalului.
✅Netezime excelentă: grație fibrelor de celuloză provenite din materii prime atent selecționate, Double A poate controla calitatea propriei producții de hârtie. Fiecare coală de hârtie are o suprafață foarte netedă, optimă pentru imprimare și copiere.

✅Luminozitate: folosirea de materii prime de cea mai bună calitate și a proceselor tehnologice de producție moderne conferă hârtiei un grad ridicat de alb și în consecință, un contrast de imprimare ridicat.
✅Prelungește performanța copiatorului: marginile ascuțite ale hârtiei contribuie la efectul antistatic în timpul imprimării sau copierii, dar și la o cantitate scăzută de praf.
✅Imprimarea pe ambele părți: opacitatea ridicată a foii de hârtie Double A provine dintr-o inovație specială a materiilor prime, pentru utilizarea optimă față-verso.
✅Perioada mai lungă de păstrare a documentelor: selecționarea riguroasă a materiilor prime și folosirea tehnologiilor fără acid, asigură o perioadă de păstrare mai mare a documentelor.

✅Raport calitate-preț excelent.

Hârtia Double A este diferită față de alte mărci de hârtie pentru copiator în multe sensuri, începând chiar cu modul în care a fost gândit tot procesul de producție al acesteia.

Încă din prima zi, Double A a inventat propriul său tip de arbore, numit „arborele de Hârtie Double A” și folosit că o sursă durabilă și regenerabilă de materie primă. Încurajarea agricultorilor să crească arborele de hârtie Double A pe marginile plantațiilor de orez a devenit un catalizator pentru reîmpădurirea zonelor părăsite și duce la reducerea în mod activ a emisiilor de CO2 din atmosferă, principala cauză a încălzirii globale.

De asemenea, hârtia Double A produce 5 miliarde baht ca venit suplimentar pentru agricultorii thailandezi, o sumă importantă, care le completează câștigurile din propriile culturi.
Mai mult decât atât, toate resturile din procesul de producție al hârtiei sunt refolosite. Scoarța de copac, așchiile de lemn subdimensionate și lignina, care reprezintă practic deșeurile reziduale, sunt utilizate că biomasă pentru a genera energie electrică verde, necesară funcționării fabricii Double A.

Acum ești complet pregătit să comanzi hârtia de copiator cea mai bună pentru nevoile tale! Pe vectordirect.ro găsești tot ce ai nevoie, inclusiv hârtia Double A! Te bucuri și de reduceri progresive aplicate direct în coșul de cumpărături, livrare rapidă și de o echipă de specialiști mereu la dispoziția ta! Experimentează cât de bine este să ai doar avantaje, de fiecare dată!

Articole recomandate