< Inapoi

Blog > Sisteme de prezentare > De ce să achiziționezi un ecran interactiv pentru școala și clasa ta?

De ce să achiziționezi un ecran interactiv pentru școala și clasa ta?

Publicat de: Gabriel Stanescu

21 decembrie 2022

Copiii din ziua de astăzi nu mai seamănă cu cei de ieri și nu mai răspund la stimulii la care răspundeau generațiile de dinainte. Lumea s-a schimbat și evoluția tehnologică își pune amprenta pe tot ceea ce facem. Tehnologia se află într-o continuă și permanentă dezvoltare, fiind omniprezentă în orice activitate și în orice mediu. Ne îmbunătățește în mod definitoriu calitatea vieții și ne ușurează mare parte din sarcinile zilnice, facilitând atât lucrurile pe care le avem de îndeplinit acasă, pe cele care le avem de dus la bun sfârșit la locul de muncă, cât și forma în care interacționăm și comunicăm unii cu alții. În acest sector – cel al comunicării și livrării informației – s-au înregistrat progresele cele mai însemnate, iar acum, mai mult ca oricând, comunicarea dobândește forme din ce în ce mai complexe.

Domeniul educației a resimțit puternic efectul digitalizării în ultimii ani, dar toată lumea este de acord că tehnologia permite o predare mai facilă și mai distractivă. Și nu este vorba despre școala online sau transmiterea proiectelor în format digital, ci despre modul în care se poate folosi tehnologia pentru a face o trecere firească între tradiție și viitor, pentru a uni și educa generații cu preocupări și interese complet diferite față de cele din trecut.

Aici intră în discuție ecranele interactive care reprezintă etalonul în materie de table interactive smart, utilizabile mai întâi în domeniul de business și care și-au construit un drum sigur către cel educațional, pentru a da o formă autentică și interactivă diferitelor activități, prezentări, lecții, ateliere și seminarii. Moderne, practice și mai ales fiabile, ecranele interactive duc comunicarea la un cu totul alt nivel, trezind curiozitatea chiar și celui mai nerăbdător student sau elev, stârnind interesul angajaților pasivi și demotivați și oferind susținerea necesară pentru a susține idei, cursuri și sesiuni de brainstorming în modul cel mai inedit cu putință.

Educația tradițională utilizează, în general, table magnetice pe care se scrie cu markerul sau table pe care se scrie cu cretă, acestea fiind o alternativă rapidă și ușor de procurat. De altfel, până acum câțiva ani, sistemul de învățământ se folosea exclusiv de un astfel de suport. Cu toate acestea, anii au trecut, iar odată cu ei a venit și inevitabila schimbare.

Dispozitivele mobile și cele electronice sunt parte integrantă din viața fiecărui student, elev, chiar și sistemul educațional a cunoscut „mici reforme”: înainte, spre exemplu, nu se foloseau prezentările de tip PowerPoint în cadrul susținerii unei lecții. Încetul cu încetul, acestea au devenit absolut esențiale pentru a capta și menține atenția privitorului. Pe lângă faptul că facilitează nu doar munca profesorului, ci și capacitatea elevilor de a asimila informația, sunt deosebit de practice. Cu toate acestea, display-urile sau ecranele interactive smart potențează la maximum toate beneficiile unei table de scris, ale unui flipchart, ale unui videoproiector și ale unui ecran 4K Ultra HD.

Ecranele interactive sprijină învățarea activă

Cea mai mare problemă a educației în vremurile noastre este atenția și concentrarea. Din ce în ce mai puțini elevi se implică în orele susținute de un profesor și aici este vorba mai ales despre implicarea voluntară. Acest lucru nu este cauzat neapărat de pasivitatea elevilor ori de faptul că sunt dezinteresați de o anumită materie, ci în mare parte din cauza formei în care informația este livrată, care nu se mai potrivește cu felul lor de a gândi de a învăța. Există numeroase studii care certifică faptul că mulți dintre elevi sunt mult mai interesați să urmărească un film, o prezentare dinamică și animată, decât să asiste la o prelegere de tip monolog timp de 50 de minute. Iar acest lucru se întâmplă deoarece atenția se concentrează pe durate scurte. Copiii își pierd interesul rapid și au nevoie de stimuli mai complecși, care să-i “țină” prezenți cu mintea în sala de clasă.

Prin urmare, prezentarea de videoclipuri, imagini, grafice, filme și chiar intervenții live prin videoconferință sau jocuri interactive este fix ceea ce aduce în scenă utilizarea unui ecran interactiv. Implicit, acest lucru stimulează enorm implicarea, interacțiunea elevilor în procesul de învățare. Prin furnizarea unor dispozitive de ultimă generație, aceștia simt că mediul educațional ține pasul cu necesitățile tehnologice actuale. Elevii pot experimenta lucruri noi și le pot demonstra în fața clasei, făcând ceea ce știu cel mai bine să facă: să folosească resursele cu care sunt obișnuiți, care transformă învățarea din corvoadă, într-o adevărată plăcere.

Lecții care răspund necesităților educaționale ale elevilor

Există mai multe tipuri de învățare: elevi care au o memorie auditivă  excelentă, cei care fac corelații între informații și obiecte, cei cu memorie fotografică, memorie kinestezică (care simt nevoia să se miște în timp ce învață) și cei cu memorie practică, mai exact cei care trebuie să facă respectivul lucru pentru a-l putea asimila.

Tablele interactive de ultimă generație HORION acoperă toate aceste necesități, deoarece pot fi utilizate în nenumărate moduri. Videoclipurile, prezentările tip multimedia, graficele și desenele sunt perfecte pentru elevii cu memorie auditivă și vizuală. Interacțiunea cu tabla de scris prin adnotări este viabilă pentru elevii care mizează pe memoria kinestezică pentru a învăța și asimila informația.

Pe scurt, ecranele HORION duc la următorul nivel tablele interactive inteligente și creează condițiile cele mai bune pentru ca elevii să poată învăța în ritmul și stilul propriu. Tehnologia încorporată permite atât elevilor, cât și cadrelor didactice să poată avea acces la o gamă largă de aplicații dintre cele mai complexe, precum recunoașterea scrisului de mână, funcție de sprijin pentru desene grafice cu riglă și compas, partajarea cu orice tip de dispozitiv etc.

De exemplu, fiecare elev își poate prezenta proiectul, folosind clipuri video de mare rezoluție, muzică și fotografii, colegii și profesorul pot face adnotări direct în prezentare, care se pot salva și imprima, iar la final, prin sistemul de vot anonim, clasa poate decide cel mai bun proiect. În acest mod, ecranele interactive HORION aduc numai avantaje și beneficii ambelor părți.

Feedback rapid și clase de elevi mai liniștiți

Ecranele interactive oferă posibilitatea unui feedback eficient, ușor de urmărit. Atunci când elevii primesc feedback, implicit mediul de învățare se îmbunătățește semnificativ. Prin oferirea acestuia în timp util, în mod consecvent, elevii învață într-un ritm mai rapid și mai eficient. Pe de altă parte, display-urile interactive cu ecran tactil ajută la menținerea productivității și în același timp sporesc concentrarea în timpul orelor. Când elevii sunt implicați într-o lecție, este mai puțin probabil ca aceștia să se plictisească, să dea semne de nervozitate și agitație.

Datorită faptului că îți oferă posibilitatea de a susține lecții efervescente, interesante și foarte interactive, elevii sunt fascinați de tematica fiecărei lecții, în primul rând pentru că este livrată într-un mod autentic și poate fi ilustrată prin desene, clipuri video, grafice și chiar sunete. Orice mesaj transmis într-o formă interesantă ne încântă și ne stimulează, iar atunci suntem mult mai predispuși să îl reținem și să îl considerăm ca fiind important.

Table interactive smart ușor de utilizat

Ecranele interactive stimulează și îmbunătățesc considerabil comunicarea dintre profesori și elevi. Mai mult decât atât, acestea consolidează o relație strânsă între cadrul didactic și colectivul de învățăcei. Aceștia vor fi entuziaști să participe la ore pentru a se bucura de modul autentic, ingenios, în care sunt predate lecțiile. Prin folosirea numeroaselor funcții suport, profesorii beneficiază de toate avantajele unui ecran interactiv. Cum abilitățile tehnice variază, ușurința cu care se poate folosi un ecran interactiv este esențială și unul dintre cele mai importante aspecte de luat în considerare în vederea achiziției.

Folosirea display-urilor interactive HORION necesită un minimum de instruire pentru a descoperi cât de ușor se poate face trecerea între o tablă de scris, un ecran folosit pentru a transmite informația din punct de vedere vizual și un sistem de prezentare care permite 4 prezentări diferite simultan. Pe scurt, un display interactiv poate fi folosit chiar și de către cadrele didactice care nu sunt prietene cu tehnologia. Aspectul intuitiv, designul plăcut, modern și faptul că ecranele interactive pot fi controlate de pe alte dispozitive sau direct de pe tabla interactivă fac mult mai facilă folosirea lor.

Imagini uimitoare, high definition, în camere bine luminate

Sălile de clasă trebuie să fie bine luminate ca elevii să poate lua notițe, iar profesorii să poată vedea ce se întâmplă în clasă. Ecranele interactive HORION oferă rezoluție 4K pentru o claritate remarcabilă a imaginii, care dă viață conținutului. Performanța vizuală excepțională în încăperi bine iluminate este garantată, datorită luminozității ridicate. Funcționalitatea simplă, fără proiector, elimină umbrele și strălucirea, iar filmul anti-reflexie asigură  vizibilitate din orice punct. Display-urile interactive HORION arată bine chiar și atunci când nu sunt folosite, având un design ergonomic atractiv, un suport mobil puternic și stabil, care permite transportul dintr-o sală în alta, dar și un cadru ultra-subțire, cu adâncime de 7 mm.

Ecranele interactive optimizează procesul de predare

Atunci când gradul de implicare este același și în cazul elevilor, și al profesorilor, timpul trece rapid și procesul de învățare este mai distractiv. Ca profesor sau învățător reușești să acoperi mai multă materie decât ți-ai propus inițial. Întrucât un ecran interactiv ușurează foarte mult modul de predare, nu trebuie să îți faci griji că nu ai timp suficient pentru a acoperi materia din programă, deoarece informația se poate transmite în forme multiple și se poate partaja cu un singur click, eliminându-se timpii morți în care lecția este dictată în întregime.

De asemenea, randamentul elevilor este unul mult mai mare, pe lângă implicarea lor. Ecranele interactive le oferă oportunitatea de a testa lucruri noi, de a participa în timp real, de a învăța și a-și expune altfel cunoștințele acumulate. Rolul tehnologiei este, până la urmă, să transforme în mai bine modul în care se face educația, găsind alternative viabile sistemelor tradiționale de comunicare și livrare a lecțiilor, cursurilor și prelegerilor, în timp ce se aliniază mai bine standardelor moderne.

Table interactive inteligente cu spațiu infinit de scris și zero consumabile

Tablele interactive și cele de scris de veche generație au o durată de viață limitată și necesită consumabile, de tip cretă, markere, servicii de mentenanță costisitoare etc. Mai mult decât atât, toate impun anumite limite determinate de caracteristicile fizice, care dispar în cazul ecranelor interactive HORION. Ai spațiu infinit de scris, poți șterge cu un singur click sau cu dosul mâinii, poți scrie folosind degetele sau instrumentele de scris care sunt incluse în gama de accesorii. În plus, au un consum energetic scăzut, durată mare de viață,  și zero costuri de mentenanță, deoarece nu trebuie să schimbi markerele, bureții sau becurile pentru proiector.

În concluzie, nu există limite în comunicare, colaborare sau învățare. În schimb, există doar preferințe pe care elevii le manifestă din ce în ce mai mult. Educația poate rămâne inflexibilă sau se poate adapta, știind cum să le insufle noilor generații dorința de a învăța, de a fi atenți la lecții și de a interacționa cu cadrele didactice.

Indiferent de motivele pentru care ai nevoie unul sau mai multe ecrane interactive, pe vectordirect.ro te bucuri de avantaje de fiecare dată! Ai o gamă variată de dimensiuni și un raport calitate-preț fără concurență. n plus beneficiezi de consultanță și de un DEMO Gratuit la tine la sediu! Sună-ne la 0731270748 sau scrie-ne pe office@vectordirect.ro!

* Ecranele interactive HORION se încadrează în proiectul Ministerului Educației finanțat de PNNR, privind dotarea laboratoarelor de informatică din școlile din rețeaua de educație națională de la toate nivelurile, inclusiv din palatele copiilor, cluburi și cluburi sportive, precum și din rețeaua de învățământ profesional și tehnic.

Articole recomandate