< Inapoi

Blog > Rechizite școlare > Rechizite pentru acasă.

Rechizite pentru acasă.

Publicat de: Gabriel Stanescu

6 februarie 2023

Întotdeauna cumpărăturile de rechizite vor fi mult mai ușoare de făcut față de alte categorii de produse, precum alegerea unor jucării de Crăciun sau cumpărăturile de haine. Copiii primesc o listă clară de la profesorii lor cu tot ce au nevoie pentru întregul an școlar. Dar ce faci atunci când micul școlar are teme, iar acasă rechizitele sunt insuficiente sau dezorganizate?

Studiile au arătat că elevii au tendința să se descurce mai bine la învățătură când au la îndemână rechizitele necesare. Este important să ai un spațiu în casă doar pentru teme, aprovizionat cu tot ce este nevoie pentru a-și putea face treaba și fără ajutorul tău. De asemenea, modul în care sunt organizate rechizitele este important în ceea ce privește eficiența și productivitatea. Un birou dezorganizat nu ajută pe nimeni să se concentreze mai bine.

Dacă te întrebi care sunt rechizitele școlare pe care trebuie să le ai acasă sau cum să organizezi un spațiu optim pentru temele și activitățile extrașcolare ale copilului tău, aici vei găsi toate răspunsurile și sfaturile de care ai nevoie pentru a te inspira și pentru a-i ușura realizarea temelor.

Lista de rechizite esențiale pentru acasă

Pentru școală, lista de rechizite este mult mai lungă. Cu toate acestea, și acasă vei avea nevoie de câteva lucruri de bază. În momentul în care achiziționezi rechizitele, ține cont că nevoile sunt dictate de clasa în care se află școlarul și de materiile studiate.

Pentru clasele I-IV ai nevoie de următoarele rechizite:

Chiar dacă cel sau cea mică are un stilou cu care scrie la școală, este bine să ai in permanență în casă că două-trei stilouri de rezervă, chiar dacă sunt de același tip. Unul dintre acestea s poate folosi exclusiv pentru teme.

 

Pentru clasele V-VIII, ai nevoie de:

 Indiferent de vârsta pe care o are cel sau cea mică, o tablă magnetică albă pe care poate scrie cu markerul și o poate șterge, se poate folosi atât pentru organizarea și urmărirea activităților, cât și ca suport pentru a învața literele, cifrele, formule sau informații mai complexe.

Rechizite pentru lucru manual și arte plastice

Indiferent de vârsta școlarului sau a preșcolarului, o temă pentru acasă sau o activitate distractivă poate însemna și realizarea diferitelor proiecte care implică desen, pictură, colaje, modelaj etc. În acest sens, vei avea nevoie de rechizite precum:

5 lucruri necesare pentru organizarea rechizitelor

Organizarea rechizitelor poate fi copleșitoare, mai ales pentru părinții care se ocupă de temele copilului pentru prima dată. Din acest motiv, trebuie să te asiguri că te poți baza pe următoarele lucruri:

Spații de depozitare                                                                                              

Nu este obligatoriu să investești mulți bani pentru a te organiza, însă, achiziționarea unor cutii de depozitare sau a unui dulăpior pe care îl poți monta și demonta cu ușurință îți pot fi de folos, mai ales dacă nu ai suficient spațiu. De exemplu, poți instala câteva rafturi pentru a adăuga un loc suplimentar de depozitare.

 

Organizatoare birou

În ciuda faptului că opțiunile de stocare enumerate sunt o alegere fantastică pentru organizarea rechizitelor, va fi nevoie să adaugi câteva suporturi mai mici de depozitare pentru hârtie, pixuri, creioane colorate, carioci sau alte rechizite care nu ocupă mult spațiu, dar care, din cauza dimensiunilor reduse, se pierd cu ușurință.

Etichete  

Cu ajutorul etichetelor, atât părinții, cât și copii știu exact ce se află în fiecare cutie sau spațiu de depozitare. În plus, copilul se obișnuiește să pună rechizitele în funcție de denumirea de pe etichetă.

Bibliorafturi                                                                                                                  

Pentru un acces ușor asupra oricărei culori, biblioraftul este alegerea perfectă. Menținerea verticală a hârtiei permite copiilor să apuce orice coală de hârtie albă sau colorată pe care și-o doresc, fără să răstoarne grămada de hârtie.

După crearea unui spațiu dedicat, a venit timpul să organizezi rechizitele școlare. Dacă ai ales să instalezi niște rafturi în plus ca spațiu de depozitare, atunci ar trebui să știi că ustensilele de scris, foarfeca, lipiciul, radierele, sunt rechizitele care trebuie să fie mereu la îndemână.

Modul de organizare variază de la o persoană la alta, însă poți opta pentru suporturi separate, în care să pui creioanele, creioanele colorate și markerele și suporturi separate, mai mici, pentru foarfecă, lipici, radiere.

Ia în considerare următoarele sfaturi pentru ca sistemul de organizare a rechizitelor să funcționeze:

Păstrează-l cât mai simplu                                                                                                                                                   

Sistemele simple și ușor de întreținut funcționează întotdeauna. Când trebuie să petreci prea mult timp pentru a organiza rechizitele școlare, te vei plictisi și vei renunța. De exemplu, bibliorafturile pot funcționa perfect în locul sertarelor, mai ales că elimină din start teancurile de hârtii, în care devine imposibil să găsești ceva.

Cu toate acestea, nu trebuie să existe reguli complexe pentru sortare. Ideal este ca preșcolarul sau elevul să poată să-și mențină singur ordinea în documentele și proiectele pe care le are.

Stabilește de la bun început o bază pe care o poți dezvolta ulterior                                                                                                                                                         

Atunci când nu știi exact ce ai nevoie, fie ești tentat să cumperi în exces, fie nu vei reuși să te organizezi cum trebuie de la bun început, ceea ce înseamnă bătăi ulterioare de cap. De exemplu, poți stabili un minimum necesar pe care îl poți completa ulterior. La grădiniță, toate lucrările vor încăpea într-un dosar, dar vei avea nevoie de materiale, pe care un copil de gimnaziu nu le mai folosește, precum plastilină, hârtie glasată și creponată, etc.

Creează un spațiu plăcut

Dacă spațiile de depozitare au un aspect plăcut și ordonat, îl vor motiva și pe cei sau pe cei mici să le mențină în ordine.

Pe vectordirect.ro găsești atât rechizite, cât și soluțiile de organizare necesare. Beneficiezi de reduceri progresive aplicate direct la coșul tău de cumpărături, de oferte permanente și de produse la un raport calitate-preț excelent! Intră pe vectordirect.ro și experimentează cât de bine este să ai doar avantaje, de fiecare dată!

Articole recomandate